Direkt till innehållet

Hela Halland läser Sara Beischers bok

Publicerad: 2019-04-10 Senast ändrad:

Årets bok i Hela Halland läser är: Mamma är bara lite trött av Sara Beischer!

Var med i Hallands största bokcirkel som arrangeras för sjätte gången i höst. Det blir en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Mamma är bara lite trött av Sara Beischer

Mamma är bara lite trött (2016) är en bok om utbrändhet mot bakgrund av de många olika relationer och roller som en och samma person förväntas axla och smidigt pendla mellan. Med en prosa som samtidigt är både detaljerad och bildrik liksom effektiv och klar, skriver Sara Beischer via huvudkaraktären Minna, om att vara någons mamma, partner, lärare, kollega, anställd, vän, och som en konsekvens av det – när pressen blir för stor och utrymmet krymper – om att inte få vara med sig själv, varken för sig själv eller tillsammans med andra.

Sara Beischer, född 1983, är författare och bosatt i Halmstad. Sara är även verksam som föreläsare och är utbildad gymnasielärare. I sitt författarskap skildrar Sara Beischer relationer och yrkesliv, där hon väljer miljöer som inte vanligtvis förekommer i dagens litteratur: vårdavdelningar, skolvärlden, lokalvårdaryrket.

Hela Halland läser-veckan 2019 äger rum v. 41 med start måndag den 7 oktober.