Direkt till innehållet

Joakim Thörns kortfilm visas på BUFF

Publicerad: 2018-02-25 Senast ändrad:

Joakim Thörns kortfilm ”Ultimate Fails Compilation” har antagits för premiärvisning och internationell tävlan på barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö.

Filmen kommer att visas under BUFF vid tre tillfällen från 20–23 mars 2018.

Ultimate Fails Compilation handlar om ett gäng 12-åriga killar som hetsar varandra och göra farliga grejer som de filmar och lägger upp på nätet. Filmen är inspirerad av internetfenomenet med samma namn. En film om pojkar, makt och likes.

Manuset till filmen vann Efter Bergman-stipendiet under Bergmanvecka 2015.

Filmen fick produktionsstöd från Kultur i Halland – Film och vi kontaktade Joakim för att ställa några frågor:

GRATTIS Joakim, snart har din film världspremiär i Malmö! Vad har du för förväntningar på BUFF?

–Barn och ungdomar är en stenhård publik, alltid ärliga. Jag ser fram emot sitta i salongen känna in reaktionerna. Sen är det såklart kul med den internationella tävlingen. Det ska bli spännande att se de andra filmerna.

Vad betydde det för dig att vinna Efter Bergman-stipendiet?

–Jag tror det var tredje gången jag skickade in manus till Efter Bergman så det var så klart väldigt roligt att äntligen få vinna. Stipendiet har betytt mycket på det sättet att jag har kunnat knyta ett team till projektet med väldigt hög kompetens. Ljudläggningen t ex görs av Jan Alvemark som tidigare gjort ljud till flera av Roy Anderssons och Ruben Östlunds filmer.

Vad är nästa filmprojekt?

–Just nu jobbar jag med ny en kortfilm som handlar om ett 70-årigt par som av olika anledningar måste möta tankar på döden. Filmen utspelar sig i en abstrakt version av det moderna Sverige där alla karaktärer också är androgyna. Den skiljer sig från mina tidigare filmer på det sättet att det inte längre kommer vara realism utan röra sig i en mer förhöjd filmisk värld.