Självprovtagning covid-19: Provsvar försenade

Provta dig endast om du har symtom. Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret. Ta inte ett nytt prov i väntan på provsvar.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet

Alfabetiseringskurs för nyanlända startar i augusti

Färgade bokstäver mot svart bakgrund där några av bokstäverna bildar ordet "alfabet".

Katrinebergs folkhögskola planerar att med start den 26 augusti 2019 ge kursen Alfabetisering inom ramen för Etableringskurs på folkhögskola. Kursen riktar sig till vuxna med kort eller ingen skolbakgrund.

Kurslängden är sex månader, men med möjlighet till fortsättning. Studierna bedrivs på heltid, dvs. fyra timmar schemalagd tid och fyra timmar självstudier per dag.

Alfabetiseringskurs inom etableringskurs på folkhögskola

Deltagarna undervisas i grundläggande läs- och skrivkunnighet – vi arbetar med avkodning, ljudning, läsflyt, stavning och uttal – för att kunna hantera skrift i sin vardag. Stor vikt läggs också vid muntlig träning av svenska.

En annan del av kursen utgörs av samhällsinformation, där deltagarna får lära sig mer om det svenska samhället och om svenska traditioner. Samtidigt får de möjlighet att dela med sig av sina egna erfarenheter och kulturer i klassen och till övriga deltagare på skolan.

Några av fördelarna med att studera på Katrinebergs folkhögskola:

  • Våra undervisningsgrupper är små, maximalt antal personer är 10. Ibland arbetar vi också i halvklass. På så sätt får varje deltagare stort utrymme att prata och öva sin svenska.
  • Deltagarna studerar i en svensk miljö. Här går de tillsammans med ca 150 svenska deltagare på andra kurser. Detta medför att de får höra mycket svenska och har möjlighet att öva sitt tal även utanför lektionstid.
  • Vi har emellanåt gemensamma aktiviteter med andra, svensktalande deltagare på skolan kring till exempel idrott, musik, pyssel och matlagning.
  • Vi gör utflykter och studiebesök för att deltagarna ska få uppleva olika sidor av det svenska samhället och den svenska naturen.
  • Skolan ligger i vackra omgivningar på landet bara ca 15 minuter från Falkenbergs centrum med buss eller bil och ca 25 minuter från Ullared.

 

Vi ser fram emot en spännande höst!

För mer information, kontakta gärna:

Rektor: Peter Carlsson
Telefon: 0346 – 575 13
E-post: peter.carlsson@regionhalland.se

Linjeledare: Linda Leis
Telefon: 0346 – 575 03
E-post: linda.leis@regionhalland.se

Läs mer om Katrinebergs folkhögskola

Publicerad: 2019-05-15

Senast ändrad: