Direkt till innehållet

Konst i Hallands vistelsestipendiater är utsedda

Publicerad: 2021-06-15 Senast ändrad:

Konst i Halland bjöd i mars 2021 in bild- och formkonstnärer att ansöka om vistelsestipendium till Danmark och till Ricklundgården i Saxnäs. Utifrån de inkomna ansökningarna har juryn beslutat att stipendiet till Danmark tilldelas Susanne Westerberg och till Saxnäs, Sofie Karlsson.

Susanne Westerberg (f 1966) är uppvuxen i Kungsbacka, och nu boende och verksam i Varberg. Hon har studerat på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) vid Göteborgs universitet, där hon idag är anställd som adjunkt i bild och visuell kultur. Susannes konstnärskap genomsyras av en nyfikenhet och ett intresse för att förstå hur saker som sker påverkar rummet och omgivningen, ofta tar det gestaltning i två- och tredimensionella teckningar.

Sofie Karlsson (f 1990) är uppvuxen i Halmstad. Idag är hon boende och verksam i Göteborg. Hon har en examen i textilkonst på Högskolan för design och konsthantverk (HDK). Sofie arbetar undersökande med det vävda materialets skulpturala möjligheter. Integrerat med vävningen använder hon olika knyt- och flättekniker, som refererar till 1960- och 70-talets fiberkonstnärer.

Juryn för stipendierna var Torun Ekstrand, konstutvecklare, Konst i Blekinge samt representanter från Konst i Halland. Slutgiltigt beslut för vistelserna fattades av respektive värdinstitution.

Läs mer om vistelsestipendiaterna på konstihalland.se