Direkt till innehållet

Konstnärligt arbete pågår i Halmstad

Presentation av Art Inside Outs residens Konstnärligt arbete pågår och lansering av Art Inside Outs nya digitala plattform AIO Journal, är två av programpunkterna när det på onsdag är vernissage i Halmstads konsthall. Det blir också ett konstnärssamtal med utställande duon MASU, modererat av Petra Johansson, verksamhetsledare för Art Inside Out.

Publicerad: 2018-04-17 Senast ändrad:

I residenset Konstnärligt arbete pågår utforskar konstnärerna Kerstin Bergendal, MASU (Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg) och Saadia Hussain det offentliga rummets föränderliga förhållanden och vilka funktioner vi kan tänkas behöva komplettera våra städer med.

Residenset pågår januari–juni 2018, på olika platser i Halmstad, bl.a. Österskans och Bastionen.

Vernissage med MASU i Halmstads konsthall

Välkommen till Halmstads konsthall kl. 17 onsdag den 18 april!

Under vernissagen presenteras residenset Konstnärligt arbete pågår, samt Art Inside Outs nya digitala plattform AIO Journal. Det blir också ett konstnärssamtal med utställande duon MASU modererat av Petra Johansson, verksamhetsledare för Art Inside Out.

Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg i samarbete

MASU är ett samarbete mellan konstnärerna Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg och tar sin utgångspunkt i samtal, tecknande och skulpturalt arbete.

Det praktiska görandet är motorn i arbetet och MASU arbetar med relationen mellan materialets, kroppens och tankens rörlighet. Deras samarbete sker genom tillfälliga och platsspecifika arbeten.

Genom inkluderande strukturbyggen aktiverar MASU det offentliga rummet.

De inleder sitt deltagande i Art Inside Outs residens med en utställning på Halmstads konsthall för att sedan flytta ut och arbeta på Bastionen mellan den 14 maj – 10 juni.

Se MASU presentera sig i en film på YouTube

Utställningen pågår 18 april–6 maj 2018

Plats: Halmstads konsthall, Axel Olsons gata 1, i Stadsbiblioteket.
Öppet: mån–fre kl. 13–18, lör–sön kl. 12–16.
Fri entré.

AIO Journal – en publikation som förmedlar konstupplevelser

Välkommen som läsare till publicerings- och utställningsplattformen AIO Journal – som presenteras under vernissagen i Halmstad och på webben, den 18 april!

AIO Journal offentliggör Art Inside Outs inre arbete – från gästande konstnärers processer, upplevelser och möten, till gästskribenter och AIO-redaktionens reflektioner. Journalen tillkännager kommande aktiviteter och var de äger rum. Vi förmedlar konstupplevelser och de rörelser som uppstår där konsten finns till våra besökare, i form av podd, video, intervjuer och artiklar.

AIO Journal har formgivits av Studio Hanna Bergman och redaktör är Henrik Sputnes.

I all sin enkelhet är AIO Journal en publikation i ständig förändring, enligt logiken; ett nummer per residens.

Vill du veta mer om vad som händer inom Art inside Out?