Direkt till innehållet

Nu sätter vi Halland på litteraturkartan

När Halland tar plats på Litteraturkartan.se blir det möjligt för alla att ta del av litteraturens och berättelsernas platser i landskapet. Förutom självklara författare som August Bondeson, Olof von Dahlin, Klara Johansson, Elsa Grave och Sonja Åkesson möter vi en präst som skjuter mot sin stalkare, Sveriges första kvinnliga chefredaktör, sjörövare som går igen och färgstarka kvinnor och män genom århundradena.

Publicerad: 2022-11-25 Senast ändrad:

Litteraturkartan.se är en digital vandringskamrat som förutom på datorn också kan plockas fram på smarta telefoner och surfplattor. Den som är ute på resa i landskapet kan hitta överraskande berättelser eller intressanta personer att läsa om just i närheten av där man befinner sig. I materialet presenteras författare från medeltiden och framåt, men också berättelser som nu lyfts fram ur bokskåp och magasin tack vare digitalisering.

Blåtonad bild där man ser en hästdragen vagn och en fyr i bakgrunden, på bilden ligger texten "Litteraturkartan Halland".
Fotografi: Carl Curman. Museum: Tekniska museet.

Hallänningar i förskingringen kan också ha glädje av att hemifrån, varhelst på jorden de bor, kunna göra resor i hembygden med hjälp av Litteraturkartan.

Litteraturkartan Halland är ett samarbete mellan Litteraturbanken.se och Region Halland och syftar till att lyfta fram kopplingen mellan plats, litteratur och kulturarv i landskapet.

Hitta till kartan

Kartan finns på Litteraturkartan.se

Lansering på Halländsk bokmässa

Lanseringen sker på Halländsk bokmässa, lördag den 26 november på Forum i Hyltebruk, med presentation på scen kl. 13.30.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie, Kultur i Halland
Tel. 035-17 98 61
Maria.Ehrenberg@regionhalland.se

Christina Kall, litteraturutvecklare, Kultur i Halland
Tel. 072-145 47 86
Christina.Kall@regionhalland.se