Direkt till innehållet

Ny webbplats för vuxenutbildningar i Halland

Nu lanserar fem halländska kommuner och Region Halland en gemensam webbplats med information om yrkesinriktade vuxenutbildningar i Halland - vuxhalland.se. Den riktar sig till den som vill ta nästa steg i livet och den matchar utbildningsutbud med den halländska arbetsmarknadens behov av kompetens.

-Webbplatsen ger oss en överblick över det regionala utbudet av yrkesinriktad vuxenutbildning i Halland som vi inte haft tidigare, säger Maria Woxius Jönsson, enhetschef Halmstad Lärcentrum.

Webbplatsen ger kommungemensam information gällande yrkesinriktad komvuxutbildning och övergripande information om yrkeshögskoleutbildningar och folkhögskoleutbildningar. Informationen riktar sig både till hallänningar som vill ta nästa steg i livet och till personer som håller vägledande samtal.

Rätt kompetens genom god matchning

God matchning mellan utbildningsutbud och arbetsmarknadens behov är ett viktigt område i Region Hallands arbete med förbättrad kompetensförsörjning. Tillgången till rätt kompetens är avgörande för att näringslivet och de offentliga arbetsgivarna ska fortsätta utvecklas. Vuxhalland.se är en del i detta arbete.

-Vuxhalland kommer fortsätta att utvecklas. Kopplingen mellan utbildningsutbud och arbetsmarknadens behov är jätteviktig. För att träffa rätt arbetar vi med branschprognoser, säger Lisa Crona, strateg med fokus på vuxnas lärande på Region Halland.

Vill du läsa mer om de olika branschprognoserna:

Rapporter, prognoser, analyser

Publicerad: 2019-06-03