Direkt till innehållet

Sök Konst i Hallands vistelsestipendier

Publicerad: 2021-04-12 Senast ändrad:

Konst i Halland inbjuder bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendier i september; det ena till Århus och Viborg i Danmark, och det andra till den anrika Ricklundgården i Saxnäs.

Genom båda stipendierna får du möjlighet att arbeta koncentrerat, låta dig inspireras och träffa människor i en ny stimulerande miljö.

Århus och Viborg i Danmark

Under 2021 genomför Konst i Halland ett utbytesprogram med Aarhus Billedkunstcenter (Aabkc) – ett resurscentrum vars arbete syftar till att stärka arbetsförhållandena för bildkonstnärer på centrala Jylland, bland annat genom nätverkande, rådgivning och kompetensutveckling. För bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland ger utbytet möjlighet att ansöka om ett stipendium som innebär 10 dagars vistelse på Godsbanen i centrala Århus. Därefter tillbringar du 10 dagar i Viborg vid Riddergade AIR, residensprogrammet vid Viborgs konsthall.

Ricklundagården i Saxnäs

Ricklundgården är ett konstnärshem från 1940-talet, byggt av Emma och Folke Ricklund. Paret reste mycket och Folke Ricklund lämnade bland annat en stor produktion med motiv från Halland efter sig. Deras hem är öppet för allmänheten under sommartid och sedan 1972 har stiftelsen tagit emot gästande konstnärer. Gården ligger omgiven av fjällandskap i Saxnäs, Vilhelmina kommun i södra Lappland.

Ansök senast 25 april

Läs mer på konstihalland.se och ansök senast den 25 april