Direkt till innehållet

Vaccinationsbussen avslutar på Andersbergsfestivalen

Publicerad: 2022-05-24 Senast ändrad:

Region Hallands vaccinationsbuss är inne på sista vecka och avslutar sin hallandsturné på Andersbergsfestivalen i Halmstad. Sedan bussen startade i höstas har hittills cirka 3600 doser givits på bussen.

Den 28 maj gör vaccinationsbussen sitt sista stopp, platsen blir på Andersbergsfestivalen i Halmstad. Vaccinationsbussen har under sina turer bland annat besökt platser utanför centralorter för att erbjuda fler invånare vaccination mot covid-19.

– Bussen har varit ett väldigt bra komplement till de vaccinationscentraler och vårdcentraler som vaccinerat mot covid-19. Att det är så många som har valt att komma till bussen för vaccination är ett gott betyg och tyder på att den behövts, säger Bibi Estev, områdeschef för pandemiuppdrag, vid Region Halland

En som har vaccinerat invånare på vaccinationsbussen sedan starten är 84-årige Kaj Josefsson från Halmstad. Han pausade pensionen för att bidra i vaccinationsinsatsen.

–Det har känts fantastiskt att kunna vara med och hjälpa till på bussen, att få göra en insats och nytta i pandemin. Nu får jag återgå till mitt pensionärsliv igen – ägna mig åt min trädgård och familj, mina barn och barnbarn. Sedan ska jag fira min 85-årsdag till hösten. Men skulle regionen behöva min insats till hösten igen, då är jag på´t igen, då står jag i första ledet, säger Kaj Josefsson, pensionerad överläkare.

Bussen gör under sista veckan följande stopp:
24 maj Falkenberg, Lidl, kl 13-18
25 maj Varberg, Håsten Coop, kl 13-18
28 maj Halmstad, Andersbergsfestivalen kl. 13-18