Direkt till innehållet

Vaccinationscentralerna stänger nästa vecka

Publicerad: 2022-05-13 Senast ändrad:

Under nästa vecka stänger vaccinationscentralerna i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Nästan 335 000 personer har passerat igenom vaccinationscentralerna i länet och har fått sina vaccinationer mot covid-19 sedan starten för cirka ett år sedan. Nu hänvisas invånare som vill vaccinera sig mot covid-19 till de tolv vårdcentraler i länet som fortsatt erbjuder vaccination.

I nuläget är vaccinationstäckningen i Halland generellt sett högre än riket för samtliga doser. Cirka 85 procent av befolkningen har fått två doser i landet, i länet ligger motsvarande siffra på 87,5 procent. Drygt 70 procent har fått tredje dosen i länet (64,7 procent i riket) och i nuläget har cirka 61 procent fått den fjärde dosen av de som rekommenderas den (55 procent i riket).

– Vi hade ju gärna sett att ännu fler hörsammat Folkhälsomyndighetens rekommendation om en fjärde dos, för att fler över 65 år ska ha ett utökat och gott skydd mot svår sjukdom och död i covid-19. Pandemin är inte över och vi vet att skyddet avtar successivt ju längre tiden går sedan föregående dos. Därför är det viktigt att förstärka med en dos till, säger biträdande smittskyddsläkare Maria Löfgren.

Sista chansen för drop in-vaccination mot covid-19 på vaccinationscentralen är:

Vaccinationscentralen på Halmstad Arena
Måndag 16/5 kl. 9-14
Vaccinationscentralen Varberg
Onsdag 18/5 kl. 10-15
Vaccinationscentralen Kungsbacka, Elektronen
Torsdag 19/5 kl. 14-17