Direkt till innehållet

Vill du träffa andra filmare på Fårö i sommar?

Publicerad: 2023-04-13 Senast ändrad:

Filmare från Halland kan ansöka till Bergmanveckans Talangdagar som arrangeras 26 juni–1 juli på Fårö. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg. Ansök om att delta senast den 3 maj!

En stor grupp människor sitter på bänkar under två stora lövträd och tittar ut mot havet och horisonten.
Fotografi: Film på Gotland.

Bergmanveckans talangdagar har arrangerats parallellt med Bergmanveckan på Fårö sedan 2009 av Film på Gotland, Filmregionerna och Bergmancenter. Varje filmregion erbjuds plats för en deltagare, totalt finns 25 platser.

Utlysning inför Bergmanveckans talangdagar 2023

Deltagare på Bergmanveckans talangdagar erbjuds ett axplock ur Bergmanveckans program, exklusiva möten med Bergmanveckans gäster, tid för samvaro och erfarenhetsutbyte samt skapande övningar i Fårös fantastiska landskap. I år får talangerna bland andra exklusivt möta Aubrey Plaza från White Lotus, Pella Kågerman och Hugo Lilja som precis spelar in sin andra långfilm, Tarik Saleh och Kristina Åberg bakom Boy from Heaven, representanter från Filminstitutet samt en rad andra spännande gäster och föreläsare. Du får möjlighet att presentera ditt filmarbete och utbyta tankar och erfarenheter kring filmskapande tillsammans med deltagarna på talandagarna.

Talangerna bor på och utgår från Sudersand som ligger på nordöstra Fårö vid en av Gotlands vackraste stränder. De erbjuds boende i fembäddsstugor med självhushåll. I deltagaravgiften ingår logi i fembäddsstuga, en enklare måltid måndag kväll, hyrcykel, medlemskap i festivalen och biljetter till samtliga arrangemang som står i programmet samt lokala transporter. Egna sänglinnen och handdukar medtages, eller hyrs på egen bekostnad. Städning av stugan görs av deltagarna inför avresan.

Deltagarna är inbokade för avresa Nynäshamn kl. 11.30 den 26/6, och en retur från Visby till Nynäshamn den 1/7 kl. 12.15. Arrangören ordnar transport för alla från Visby till Fårö. Det är möjligt att anlända och avfärda andra tider men då får man själv ta sig till eller från Fårö. Programmet avslutas på lördagskvällen. Utcheckning och hemfärd sker på söndag morgon. Detaljerat program för dagarna kommer senare.

Är du årets deltagare från Halland?

Kultur i Halland – Film står för kostnaden för deltagaravgift (3500kr) samt resa för en deltagare från Halland. Måltider utöver det som ingår i deltagaravgiften står du för själv.

Du som söker ska ha en grundutbildning inom filmskapande från gymnasiet, folkhögskola eller motsvarande. Du ska också ha en tydlig koppling till Halland genom studier eller boende.

Ansök senast onsdagen den 3 maj

Ansök genom att skriva och berätta vem du är, en motivering till varför du vill delta och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan via mejl till anna.k.eriksson@regionhalland.se senast den 3 maj.