Direkt till innehållet

Fakturor

Du kan välja att få fakturor från Region Halland som pappersfaktura, e-faktura, autogiro eller via Kivra.

Om du har frågor kring fakturor som gäller öppenvårdsbesök, vårddygnsavgift, tandvård, nutritionsprodukter eller hyra av hjälpmedel ring 010 – 45 53970.

Om du har frågor kring fakturor som gäller sjukresor eller ambulans ring 010-47 61950.

Om du har frågor kring övriga fakturor från Region Halland ring 010-47 61900.

E-faktura

En e-faktura skickas till dig via din internetbank vid samma tidpunkt som du skulle fått din pappersfaktura. E-fakturan ersätter pappersfakturan och betalas när du godkänner den i internetbanken. Om du skulle missa att betala din e-faktura skickas en påminnelse som en pappersfaktura. Vid bankbyte måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

Autogiro

Autogiro begär du i din egen internetbank, eller genom att fylla i blanketten Autogiroanmälan Region Halland och skicka den till:

Region Halland
Gemensam Administrativ Service
Patientavgifter
Box 517
301 80 Halmstad

Tjänsten går att kombinera med e-faktura och innebär då att fakturan presenteras i internetbanken men kan inte godkännas, beloppet kommer istället dras automatiskt via autogiro. Undantaget är frisktandvårdsavtal med autogiro där inga månadsfakturor skickas ut. De större bankerna erbjuder ett alternativ till autogiro som heter autobetalning. För mer information om detta kontakta din internetbank.

För mer information:
För allmänna frågor angående e-faktura kontaktar du din internetbank.
Har du frågor om betalningar kontakta Gemensam administrativ service på telefon: 010-4553950

Om du inte betalar

Om du inte betalat fakturan på förfallodatum skickas en påminnelse. Den skickas från Visma Collectors och det är de som besvarar eventuella frågor. Vi tar ut lagstadgad påminnelseavgift, för närvarande ligger den på 60 kr. Eventuell dröjsmålsränta tas också ut. När även påminnelsen förfallit skickas inkassokrav och lagstadgad inkassokostnad tas ut, för närvarande 180 kr. Om skulden går vidare till Kronofogden tas en avgift ut på 680 kr. Om du har svårt att betala ursprungsfakturan kan du vända dig till regionen innan förfallodatum passerat och få ytterligare 30 dagars kredit, alltså totalt 60 dagar.

Frågor om faktura

Här kan du ställa frågor om fakturor från Region Halland, ansöka om längre tid för betalning och invända mot en faktura om du anser att den inte stämmer. Logga in för att ställa fråga om faktura

Senast ändrad: