Direkt till innehållet

Betalsätt i Region Halland

På våra mottagningar och i tjänsten för självincheckning kan du betala med betalkort, Swish eller faktura.

Du kan välja att få din faktura från Region Halland som pappersfaktura, e-faktura, autogiro eller via Kivra. Det går också att betala pappersfakturan med Swish via QR-koden på fakturan.

Det går också bra att betala kontant på våra mottagningar.

Frågor eller invändningar

Om du har frågor om en faktura som du fått från Region Halland, vill ansöka om längre tid för betalning eller invända mot en faktura som du anser inte stämmer, logga in på 1177.se – välj ”Övriga tjänster” och ”Faktura och Frikort”, eller ring 010-45 53 970. Är du inte folkbokförd i Halland kan du endast ringa.

Om du har frågor kring fakturor som gäller sjukresor eller ambulans ring 010-47 61950.

Om du har frågor kring övriga fakturor från Region Halland ring 010-47 61900.

E-faktura

En e-faktura skickas till dig via din internetbank vid samma tidpunkt som du skulle fått din pappersfaktura. E-fakturan ersätter pappersfakturan och betalas när du godkänner den i internetbanken. Om du skulle missa att betala din e-faktura skickas en påminnelse som en pappersfaktura. Vid bankbyte måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

Autogiro

Autogiro begär du i din egen internetbank, eller genom att fylla i blanketten Autogiroanmälan Region Halland och skicka den till:

Region Halland
Gemensam Administrativ Service
Patientavgifter
Box 517
301 80 Halmstad

Tjänsten går att kombinera med e-faktura och innebär då att fakturan presenteras i internetbanken men kan inte godkännas, beloppet kommer istället dras automatiskt via autogiro. Undantaget är frisktandvårdsavtal med autogiro där inga månadsfakturor skickas ut. De större bankerna erbjuder ett alternativ till autogiro som heter autobetalning. För mer information om detta kontakta din internetbank.

För mer information:
För allmänna frågor angående e-faktura kontaktar du din internetbank.
Har du frågor om betalningar kontakta Gemensam administrativ service på telefon: 010-4553950

Om du inte betalar

Om du inte betalat fakturan på förfallodatum skickas en påminnelse. Den skickas från Visma Collectors och det är de som besvarar eventuella frågor. Vi tar ut lagstadgad påminnelseavgift, för närvarande ligger den på 60 kr. Eventuell dröjsmålsränta tas också ut. När även påminnelsen förfallit skickas inkassokrav och lagstadgad inkassokostnad tas ut, för närvarande 180 kr. Om skulden går vidare till Kronofogden tas en avgift ut på 680 kr. Om du har svårt att betala ursprungsfakturan kan du vända dig till regionen innan förfallodatum passerat och få ytterligare 30 dagars kredit, alltså totalt 60 dagar.

Senast ändrad: