Patientmeny Halmstad

 

Vecka 20 (12 - 18 maj)

Meny vecka 20 för utskrift Pdf, 130 kB, öppnas i nytt fönster.

Måndag

Alternativ 1: Biff Stroganoff (nötkött) med ris och grönsaksblandning
Alternativ 2: Lasagne med grönsaksblandning
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris samt grönsaksblandning
Dessert: Ananas med choklad- och kokoscrisp, limekvarg
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas

Tisdag

Alternativ 1: Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis och broccoli
Alternativ 2: Persiljebakad sej med remuladsås, kokt potatis och broccoli
Vegetariskt: Rödbetsbiff med gräddig löksås, kokt potatis och broccoli
Dessert: Chokladmousse med blåbär
Middag: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor
Vegetariskt: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor

Onsdag

Alternativ 1: Spagetti Bolognese (nötfärs) och brytbönor
Alternativ 2: Panerad sejfilé med skarpsås, kokt potatis och brytbönor
Vegetariskt: Spagetti Bolognese (sojafärs) och brytbönor
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kyckling lasagnette med tomat, citron och spenat
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat

Torsdag

Alternativ 1: Nikkalouktasoppa (nöt) med bröd och smör
Alternativ 2: Korv stroganoff med kokt ris och slottsgrönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk Nikkalouktasoppa, bröd och smör
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat samt gröna ärtor
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer samt gröna ärtor

Fredag

Alternativ: 1 Kycklingfärsbiff, cidersås, potatisstomp, broccoli
Alternativ 2: Kotlett med ädelostsås, rostade rotsaker, varma grönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk biff, cidersås, potatisstomp, broccoli
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Kycklinggryta med bacon, vitkål och dijonsenap, grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och dijonsenap, grönsaksris

Lördag

Alternativ: 1 Kryddig kyckling med krämiga rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med krämiga rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda och grönsaksblandning
Vegetariskt: Vegetarisk färslåda och grönsaksblandning

Söndag

Alternativ 1: Krögarpanna med pilaffris
Vegetariskt: Vegetarisk krögarpanna med pilaffris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa samt smör och bröd
Vegetariskt: Broccolisoppa med vita bönor samt smör och bröd

 

 

Vecka 21 (19 - 25 maj)

Meny vecka 21 för utskrift Pdf, 130 kB, öppnas i nytt fönster.

Måndag

Alternativ 1: Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, slottsgrönsaker
Alternativ 2: Gulaschgryta med potatis, creme fraiche, cornichon
Vegetariskt: Vegbullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, slottsgrönsaker
Dessert: Ananas med choklad och kokoscrisp, limekesella
Middag: Grekisk paj med salami och fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad

Tisdag

Alternativ 1: Ost- och kryddbakad sejfilé, potatismos, dillsmör, grönsaksblandning
Alternativ 2: Grekisk biff med tomatsås, klyftpotatis och grönsaksblandning
Vegetariskt: Ärt och kålrotsbiff med dillsmör och potatismos, grönsaksblandning
Dessert: Chokladmousse med blåbär
Middag: Mac´n cheese med kyckling (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Mac´n cheese med soja (makaronipudding) och ugnsbakad tomat

Onsdag

Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och morötter
Alternativ 2: Kalops med kokt potatis, rödbetor och morötter
Vegetariskt: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och morötter
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Krämig grönsakssoppa med kalkon och ostsmörgås
Vegetariskt: Krämig grönsakssoppa och ostsmörgås

Torsdag

Alternativ 1: Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ 2: Pyttipanna (innehåller fläsk) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Vegetarisk pytt med rostade rödbetor och stekt ägg
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka

Fredag

Alternativ 1: Köttfärslimpa med svampsås, kokt potatis och morötter
Alternativ 2: Mexikyckling med ris och morötter
Vegetariskt: Färslimpa med svampsås, kokt potatis och morötter
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Laxpudding, brynt smör, gröna ärtor
Vegetariskt: Potatis- och quornlåda, brynt smör, gröna ärtor

Lördag

Alternativ 1: Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Quinoa- och sötpotatisbiff med potatis och grönsaksgratäng

Söndag

Alternativ 1: Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag: Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör

Senast ändrad: