Patientmeny Halmstad
Vecka 6 (3-9 februari)
Meny vecka 6 för utskrift Pdf, 132 kB, öppnas i nytt fönster.
Måndag
Alternativ 1: Panerad sejfilé, skarpsås, kokt potatis, ärtor, majs och paprika
Alternativ 2: Biff Stroganoff (nötkött) med ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris samt grönsaksblandning
Dessert: Ananas med choklad- och kokoscrisp, limekvarg
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Tisdag
Alternativ 1: Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis och broccoli
Alternativ 2: Sejrygg med chili- och paprikasmör, sötpotatisstomp, broccoli
Vegetariskt: Spenatsticks, sötpotatisstomp och chili- och paprikasmör, broccoli
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad
Middag: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor
Vegetariskt: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor
Onsdag
Alternativ 1: Fläskkarré med rostad kulpotatis och grönpepparsås, brytbönor
Alternativ 2: Spagetti Bolognese (nötfärs) och brytbönor
Vegetariskt: Spagetti Bolognese (sojafärs) och brytbönor
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kyckling lasagnette med tomat, citron och spenat
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat
Torsdag
Alternativ 1: Nikkalouktasoppa (nöt) med bröd och smör
Alternativ 2: Korvgryta à la Forsell med ris och slottsgrönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk Nikkalouktasoppa, bröd och smör
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat samt gröna ärtor
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer samt gröna ärtor
Fredag
Alternativ 1: Köttfärslimpa (blandfärs) med svampsås, kokt potatis och morot
Alternativ 2: Mexikyckling med salsa och grädde samt ris och minimorot
Vegetariskt: Mexiquorn med salsa och grädde samt ris och minimorot
Dessert: Rulltårtsbakelse med vispgrädde
Middag: Kycklingfärsgryta med vitkål och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och grönsaksris
Lördag
Alternativ 1: Stekt kycklinglårfilé (Knäred) med gräddkokta rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med gräddkokta rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda (blandfärs) med potatis och curry samt
grönsaksblandning
Vegetariskt: Färslåda (sojafärs) med potatis och curry samt grönsaksblandning
Söndag
Alternativ 1: Krögarpanna (fläskkött) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Krögarpanna (quorn) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa serveras med rågruta och margarin
Vegetariskt: Broccolisoppa med bönor serveras med rågruta och margarin
Vecka 7 (10 - 16 februari)
Meny vecka 7 för utskrift Pdf, 131 kB, öppnas i nytt fönster.
Måndag
Alternativ 1: Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, slottsgrönsaker
Alternativ 2: Gulaschgryta med potatis, creme fraiche, cornichon
Vegetariskt: Vegbullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, slottsgrönsaker
Dessert: Ananas med choklad och kokoscrisp, limekesella
Middag: Grekisk paj med salami och fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad
Tisdag
Alternativ 1: Ost- och kryddbakad sejfilé, potatismos, dillsmör, grönsaksblandning
Alternativ 2: Grekisk biff med tomatsås, klyftpotatis och grönsaksblandning
Vegetariskt: Ärt och kålrotsbiff med dillsmör och potatismos, grönsaksblandning
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad och bär
Middag: Mac´n cheese med kyckling (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Mac´n cheese med soja (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Onsdag
Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och morötter
Alternativ 2: Kalops med kokt potatis, rödbetor och morötter
Vegetariskt: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och morötter
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Krämig grönsakssoppa med kalkon och ostsmörgås
Vegetariskt: Krämig grönsakssoppa och ostsmörgås
Torsdag
Alternativ 1: Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ 2: Pyttipanna (innehåller fläsk) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Vegetarisk pytt med rostade rödbetor och stekt ägg
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Fredag
Alternativ 1: Köttfärslimpa med svampsås, kokt potatis och morötter
Alternativ 2: Mexikyckling med ris och morötter
Vegetariskt: Färslimpa med svampsås, kokt potatis och morötter
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Laxpudding, brynt smör, gröna ärtor
Vegetariskt: Potatis- och quornlåda, brynt smör, gröna ärtor
Lördag
Alternativ 1: Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Quinoa- och sötpotatisbiff med potatis och grönsaksgratäng
Söndag
Alternativ 1: Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag: Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör
Senast ändrad: