Patientmeny Varberg
Vecka 46 (10 - 16 november)
Meny vecka 46 för utskrift pdf, 303 kB.
Måndag
Alternativ 1: Biff Stroganoff (nötkött) med ris och varma grönsaker
Alternativ 2: Persiljebakad sej, remuladsås, kokt potatis, varma grönsaker
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris, varma grönsaker
Dessert: Yoghurtmousse med rabarberkompott och krossade havreflarn
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Tisdag
Alternativ 1: Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis, varma grönsaker
Alternativ 2: Gulashgryta med potatis, cremé fraiche och cornichon
Vegetariskt: Rödbetsbiff med gräddig löksås, kokt potatis, varma grönsaker
Dessert: Chokladmousse med blåbär
Middag: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor
Vegetariskt: Omelett med champinjonstuvning och tomatklyftor
Onsdag
Alternativ 1: Kålpudding, gräddsås, kokt potatis, varma grönsaker
Alternativ 2: Panerad sejfilé med skarpsås, kokt potatis, varma grönsaker
Vegetariskt: Kålpudding (sojafärs), gräddsås, kokt potatis, varma grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Kycklinglasagnette med tomat, citron och spenat
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat
Torsdag
Alternativ 1: Nikkalouktasoppa (nöt) med bröd och smör
Alternativ 2: Korv Stroganoff, kokt ris, varma grönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk Nikkalouktasoppa, bröd och smör
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat, varma grönsaker
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer, varma grönsaker
Fredag
Alternativ: 1 Kycklingfärsbiff, cidersås, potatisstomp, varma grönsaker
Alternativ 2: Kotlett med ädelostsås, rostade rotsaker, varma grönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk biff, cidersås, potatisstomp, varma grönsaker
Dessert: Brownie med vispad grädde och bär
Middag: Kycklinggryta med bacon, vitkål och dijonsenap, grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och dijonsenap, grönsaksris
Lördag
Alternativ: 1 Kryddig kyckling med krämiga rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med krämiga rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda och grönsaksblandning
Vegetariskt: Vegetarisk färslåda och grönsaksblandning
Söndag
Alternativ 1: Krögarpanna med pilaffris
Vegetariskt: Vegetarisk krögarpanna med pilaffris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa samt smör och bröd
Vegetariskt: Broccolisoppa med vita bönor samt smör och bröd
Vecka 47 (17 - 23 november)
Meny vecka 47 för utskrift pdf, 307 kB.
Måndag
Alternativ 1: Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, varma grönsaker
Alternativ 2: Sej, äggsås, citron, kokt potatis, varma grönsaker
Vegetariskt: Vegbullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, varma grönsaker
Dessert: Yoghurtmousse med rabarberkompott och krossade havreflarn
Middag: Grekisk paj med salami och fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad
Tisdag
Alternativ 1: Ost- och kryddbakad sejfilé, potatismos, dillsmör, varma grönsaker
Alternativ 2: Grekisk biff med tomatsås, klyftpotatis, varma grönsaker
Vegetariskt: Ärt och kålrotsbiff med dillsmör och potatismos, varma grönsaker
Dessert: Chokladmousse med blåbär
Middag: Mac´n cheese med kyckling (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Mac´n cheese med soja (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Onsdag
Alternativ 1: Spagetti Bolognese (nötfärs), varma grönsaker
Alternativ 2: Kalops med kokt potatis, rödbetor
Vegetariskt: Rödbetsbiffar med gräddsås, kokt potatis, varma grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Krämig grönsakssoppa med kalkon och ostsmörgås
Vegetariskt: Krämig grönsakssoppa och ostsmörgås
Torsdag
Alternativ 1: Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ 2: Pyttipanna (innehåller fläsk) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Linssoppa med bröd och smör
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv med potatismos, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv med potatismos, morotsmix
Fredag
Alternativ 1: Köttfärslimpa med svampsås, kokt potatis, varma grönsaker
Alternativ 2: Mexikyckling med ris, varma grönsaker
Vegetariskt: Färslimpa med svampsås, kokt potatis, varma grönsaker
Dessert: Brownie med vispgrädde
Middag: Lasagne, grönsallad
Vegetariskt: Vegetarisk lasagne, grönsallad
Lördag
Alternativ 1: Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Quinoa- och sötpotatisbiff med potatis och grönsaksgratäng
Söndag
Alternativ 1: Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag: Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör
Senast ändrad: