Patientmeny Halmstad
Vecka 42
Meny vecka 42 för utskrift Pdf, 144 kB, öppnas i nytt fönster.
Måndag
Alternativ 1: Lättpanerad stekt sej med skarpsås, potatis samt
grönsaksblandning
Alternativ 2: Biff Stroganoff (nötkött) med ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris samt grönsaksblandning
Dessert: Ananas med choklad- och kokoscrisp, limekvarg
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Tisdag
Alternativ 1: Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis och broccoli
Alternativ 2: Sejrygg med chili- och paprikasmör, sötpotatisstomp, broccoli
Vegetariskt: Spenatsticks, sötpotatisstomp och chili- och paprikasmör, broccoli
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad
Middag: Kall kassler, pastasallad och tomatcremé
Vegetariskt: Morotsboll, pastasallad och tomatcremé
Onsdag
Alternativ 1: Fläskkarré med rostad kulpotatis och grönpepparsås, brytbönor
Alternativ 2: Spagetti Bolognese (nötfärs) och brytbönor
Vegetariskt: Spagetti Bolognese (sojafärs) och brytbönor
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kyckling lasagnette med tomat, citron och spenat samt morot
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat samt morot
Torsdag
Alternativ 1: Gulaschsoppa (nöt) med creme fraiche, bröd
Alternativ 2: Korvgryta à la Forsell med ris och slottsgrönsaker
Vegetariskt: Vegetarisk Gulaschsoppa med creme fraiche, bröd
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat samt gröna ärtor
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer samt gröna ärtor
Fredag
Alternativ 1: Grekisk biff, tomatsås och klyftpotatis, minimorot
Alternativ 2: Mexikyckling med salsa och grädde samt ris och minimorot
Vegetariskt: Mexiquorn med salsa och grädde samt ris och minimorot
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Kycklingfärsgryta med vitkål och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och grönsaksris
Lördag
Alternativ 1: Stekt kycklinglårfilé (Knäred) med gräddkokta rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med gräddkokta rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda (blandfärs) med potatis och curry samt
grönsaksblandning
Vegetariskt: Färslåda (sojafärs) med potatis och curry samt grönsaksblandning
Söndag
Alternativ 1: Krögarpanna (fläskkött) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Krögarpanna (quorn) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa serveras med rågruta och margarin
Vegetariskt: Broccolisoppa med bönor serveras med rågruta och margarin
Vecka 43
Meny vecka 43 för utskrift
Måndag
Alternativ 1: Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, slottsgrönsaker
Alternativ 2: Kycklinggratäng med chutney och ost, ris och grönsaker
Vegetariskt: Vegbullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, slottsgrönsaker
Dessert: Ananas med choklad och kokoscrisp, limekesella
Middag: Grekisk paj med salami och fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad
Tisdag
Alternativ 1: Vitvinsbakad Alaskafilé, citronsås, potatis, morot
Alternativ 2: Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis samt morötter
Vegetariskt: Kålpudding, gräddsås och kokt potatis samt morötter
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad och bär
Middag: Mac´n cheese med kyckling (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Mac´n cheese med soja (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Onsdag
Alternativ 1: Ost- och kryddbakad sejrygg med mos, dillsmör och grönsaksblandning
Alternativ 2: Kycklinggryta med vitlök och ingefära, ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Vegogryta med vitlök och ingefära, ris, grönsaksblandning
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Krämig grönsakssoppa med kalkon och ostsmörgås
Vegetariskt: Krämig grönsakssoppa och ostsmörgås
Torsdag
Alternativ 1: Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ 2: Pyttipanna (innehåller fläsk) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Vegetarisk pytt med rostade rödbetor och stekt ägg
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Fredag
Alternativ 1: Stekt lunchkorv, gratäng med blomkål, ost, salvia, broccoli
Alternativ 2: Kycklingfärsbiff, cidersås, potatisstomp m yoghurt, broccoli
Vegetariskt: Vegetarisk chorizo, gratäng med blomkål, broccoli
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Laxpudding, brynt smör, gröna ärtor
Vegetariskt: Potatis- och quornlåda, brynt smör, gröna ärtor
Lördag
Alternativ 1: Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Quinoa- och sötpotatisbiff med potatis och grönsaksgratäng
Söndag
Alternativ 1: Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag: Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör
Senast ändrad: