Direkt till innehållet

Det nya coronaviruset (covid-19)

Här finns uppdaterad information om läget i Halland. De allra flesta som får covid-19 blir lindrigt sjuka och behöver inte sjukvård, men det är viktigt att stanna hemma, för att inte smitta andra.

Smittskyddsläkaren om hur covid-19 sprids

Covid-19 sprids när vi är nära varandra. Vi måste fortsätta att följa rekommendationerna för att skydda dig själv och andra.

Skydda dig själv och andra

• Stanna hemma om du är sjuk, även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra. Ha ca 2 meter mellan er när ni ses, både inomhus och utomhus.
  • Res bara om det är nödvändigt.

Behöver jag kontakta vården?

Du behöver bara kontakta din vårdcentral eller 1177 om du känner dig mycket sjuk. Åk inte direkt till en vårdmottagning.

Här kan du få reda på vilken hjälp som behövs, innan du ringer eller på annat sätt kontaktar vården. Svara på frågorna för att se hur du kan ta hand om dig själv eller om du behöver kontakta vården. Till självtest corona/covid-19

Provtagning

Patienter

Vi provtar patienter som behöver läggas in på sjukhus. Patienter som inte är i behov av sjukhusvård kan provtas om läkaren bedömer att det är viktigt för din behandling att veta om du har covid-19.

Hälso- och sjukvårdspersonal

Vi provtar hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Halland och privata vårdgivare (med offentlig finansiering) vid symtom på covid-19. Provtagningen visar om personalen är smittad av covid-19 eller inte. Inom kort kommer även kommunal vård- och omsorgspersonal att provtas.

Övriga

Övriga med symtom som påminner om covid-19 provtas inte. Det gäller även om du haft nära kontakt med någon som du vet är sjuk i covid-19.

Besöksregler i hälso- och sjukvården

För att minska risken för smittspridning gäller uppdaterade besöksregler för dig som ska besöka våra sjukhus och vårdcentraler.

För dig som ska besöka hälso- och sjukvården i Halland - 1177.se

Stöd till dig som företagare i Halland

För dig som är företagare i Halland och som möter stora utmaningar på grund av covid-19 finns olika stöd att få. Rådgivning, affärsutveckling och finansiering är några exempel på stöd.

Tillsammans för Halland - stöd till företagare

Stöd till kultursektorn i Halland

Kultursektorn har drabbats hårt av konsekvenserna av covid-19-pandemin. Region Halland vill därför underlätta för kulturskapare, arrangörer och kulturaktörer i Halland och har vidtagit en rad åtgärder.

Kulturstöd under coronapandemin

Vill du hjälpa till?

Med anledning av covid-19 har Region Halland behov av fler medarbetare, både inom vården och i serviceyrken. Vi tar också tacksamt emot hjälp från företag och privatpersoner som kan bidra med godkända artiklar till vården.

Hjälp till med anledning av covid-19

Information in other languages

You can find information in other languages on The Public Health Agency of Sweden’s website

Senast ändrad: