Direkt till innehållet

Drop in vaccination mot covid-19

För att öka tillgängligheten erbjuds drop-in vaccination mot covid-19 vid vissa tillfällen.

Vaccinationsbuss – Tid och plats för drop in

Vid vaccinationsbussen kan du få dos 1 eller 2 om du är 16 år eller äldre. Du kan få dos 3 om du är född 1956 eller tidigare och har fått andra dosen för minst fem månader sedan.

I samband med drop in-vaccination vid bussen kan det i vissa fall bildas kö. Vid bussen finns värdar som upplyser dig om det på grund av för lång kö inte finns möjlighet till vaccination vid drop in-tillfället.

Fler platser och tider kommer allt eftersom vaccinationsbussens fortsatta rutt planläggs.

Hishult 25 november

Plats: Hishultsskolan

Tid: Torsdag 25 november klockan 15-18

Falkenberg 26 november

Plats: Rörbecksplatsen

Tid: Fredag 26 november klockan 9-16

Knäred 28 november

Plats: Vårdcentralen

Tid: Söndag 28 november klockan 10-15

Det vaccin som erbjuds på vaccinationsbussen är Pfizer (Comirnaty).

Tänk på detta inför vaccinationen

• Om du är förkyld eller har andra symtom på covid-19 ska du inte komma till vaccinationen.
  • Ta med din legitimation.
  • Du behöver inte boka tid
  • Du som är 16 eller 17 år behöver ha med en samtyckesblankett vid första vaccinationstillfället, den ska vara underskriven av båda vårdnadshavarna. Samtyckesblanketten finns på 1177.

Här finns ett brev från Region Halland med information om vad som är viktigt att tänka på inför och efter vaccinationen. Ta gärna del av det innan du vaccinerar dig:

Vaccination mot covid-19 - information till dig som är ovaccinerad

Vaccination against covid-19 - information to you who have not been vaccinated

Ungdomar 12–15 år erbjuds inte vaccination mot covid-19 via drop in i nuläget. För denna grupp sker vaccinationen tills vidare i grundskolorna enligt plan i varje kommun.

Vill du hellre boka en tid?

Du kan boka tid för vaccination mot covid-19 på valfri vårdcentral.

Boka vaccination mot covid-19 i Halland

Senast ändrad: