Direkt till innehållet

Patientmeny Varberg

Vecka 9 (26 feb – 3 mars)

Måndag

Alternativ: 1 Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, slottsgrönsaker
Alternativ: 2 Kycklinggratäng med chutney och ost, ris och grönsaker
Vegetariskt: Vegobullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, slottsgrönsaker
Dessert: Ananas med choklad och kokoscrisp, limekesella
Middag: Grekisk paj med salami, fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad

Tisdag

Alternativ: 1 Vitvinsbakad Alaska filé, husets citronsås, dillad potatis, morötter
Alternativ: 2 Husets kålpudding med gräddsås och potatis och morötter
Vegetariskt: Kålpudding (sojafärs) med gräddsås och potatis, morötter
Dessert: Hallonmousse med vit choklad
Middag: Mac´n cheese med kyckling (makaronipudding) och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Mac´n cheese med soja (makaronipudding) och ugnsbakad tomat

Onsdag

Alternativ: 1 Ost- och kryddbakad sejrygg, mos, dillsmör och grönsaksblandning
Alternativ: 2 Kycklinggryta med vitlök och ingefära, ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Vegogryta med vitlök och ingefära, ris, grönsaksblandning
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Krämig grönsakssoppa med kalkon och ostsmörgås
Vegetariskt: Krämig grönsakssoppa och ostsmörgås

Torsdag

Alternativ: 1 Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ: 2 Pyttipanna (nötkött) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Vegetarisk pyttipanna med rostade rödbetor och stekt ägg
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv, skånsk potatis, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv, skånsk potatis, morotsmix, pressgurka

Fredag

Alternativ: 1 Stekt lunchkorv, gratäng med blomkål, ost, salvia, broccoli
Alternativ: 2 Husets kycklingfärsbiff, cidersås, potatisstomp m yoghurt, broccoli
Vegetariskt: Vegetarisk chorizo, gratäng med blomkål, broccoli
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde
Middag: Laxpudding, brynt smör, gröna ärtor
Vegetariskt: Potatis-och quornlåda med brynt smör, gröna ärtor

Lördag

Alternativ: 1 Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis- och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Ärt- och kålrotsbiff med potatis- och grönsaksgratäng

Söndag

Alternativ: 1 Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag:  Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör

 

Vecka 10 (4 – 10  mars)

Meny för utskrift

Måndag

Alternativ: 1 Lättpanerad stekt sej med skarpsås, potatis samt
grönsaksblandning
Alternativ: 2 Biff Stroganoff (nötkött) med ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris samt grönsaksblandning
Dessert: Ananas med choklad- och kokoscrisp, limekvarg
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas

Tisdag

Alternativ: 1 Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis och broccoli
Alternativ: 2 Sejrygg med chili- och paprikasmör, sötpotatisstomp, broccoli
Vegetariskt: Spenatsticks, sötpotatisstomp och chili- och paprikasmör, broccoli
Dessert: Hallonmousse med vit choklad
Middag: Omelett med champinjonstuvning och ugnsbakad tomat
Vegetariskt: Omelett med champinjonstuvning och ugnsbakad tomat

Onsdag

Alternativ: 1 Fläskkarré med rostad kulpotatis och grönpepparsås, brytbönor
Alternativ: 2 Spagetti Bolognese (nötfärs) och brytbönor
Vegetariskt: Spagetti Bolognese (sojafärs) och brytbönor
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kyckling lasagnette med tomat, citron och spenat samt morot
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat samt morot

Torsdag

Alternativ: 1 Nikkalouktasoppa (nötfärs) med vitkål, tomat och lök
Alternativ: 2 Korvgryta à la Forsell med ris och slottsgrönsaker
Vegetariskt: Nikkalouktasoppa (sojafärs) med vitkål, tomat och lök
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat samt gröna ärtor
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer samt gröna ärtor

Fredag

Alternativ: 1 Köttfärslimpa (blandfärs) med svampsås, kokt potatis och morot
Alternativ: 2 Mexikyckling med salsa och grädde samt ris och minimorot
Vegetariskt: Mexiquorn med salsa och grädde samt ris och minimorot
Dessert: Rulltårtsbakelse med vispgrädde
Middag: Kycklingfärsgryta med vitkål och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och grönsaksris

Lördag

Alternativ: 1 Stekt kycklinglårfilé (Knäred) med gräddkokta rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med gräddkokta rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda (blandfärs) med potatis och curry samt
grönsaksblandning
Vegetariskt: Färslåda (sojafärs) med potatis och curry samt grönsaksblandning

Söndag

Alternativ 1 Krögarpanna (fläskkött) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Krögarpanna (quorn) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa serveras med rågruta och margarin
Vegetariskt: Broccolisoppa med bönor serveras med rågruta och margarin

Senast ändrad: