Direkt till innehållet

Biblioteken arrangerar äppelveckor

Publicerad: 2022-10-17 Senast ändrad:

Under äppelveckorna bjuder biblioteken i Halland in till olika aktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Det blir sagostunder, föreläsningar, utställningar, livepodd och mycket annat.

Äppelveckorna uppmärksammar bibliotekens äppelhyllor. Där hittar du olika slags media för och om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, såväl tillfälliga som livslånga. Det finns även böcker och material som kan inspirera, tipsa och stödja dig som är anhörig.

Folkbiblioteken i de halländska kommunerna samarbetar kring temaveckorna den 17–30 oktober för att tillsammans kunna erbjuda mer för fler och synliggöra det samlade utbudet som finns i Halland.

–Förhoppningen är att barn och unga med funktionsnedsättningar och deras familjer upptäcker och tar del av det rika programutbudet som folkbiblioteken presenterar under dessa veckor. Och att de samtidigt får syn på eller blir påminda om bibliotekens erbjudanden som finns att ta del av året om, för oss alla utifrån våra olika behov, säger Maria Ehde Andersson, utvecklare på Kultur i Halland – Regionbiblioteket.

Föreläsningar som du även kan se på webben

Två av föreläsningarna under äppelveckorna kan även ses digitalt för att de ska vara tillgängliga i hela regionen och för dig som har svårt att ta dig till platserna där de äger rum.

Författaren och journalisten Anna Pella föreläser tisdagen den 18 oktober i Falkenberg: Väntesorg – om att leva i dödens närhet. Hur förhåller man sig till ovissheten om hur länge ens barn ska leva? Vad blir viktigt när vi inte vet hur länge livet varar? Föreläsningen spelas in och kan ses i efterhand av dig som anmält intresse.

Onsdagen den 26 oktober i Varberg föreläser Fredrik Westin: Mvh/livet. Fredrik Westin är pappa till barn med autism, Tourettes, ADHD och Asperger. Föreläsningen Mvh/livet tar sin utgångspunkt i Fredriks egen livsresa som pågått parallellt med barnens uppväxt. Föreläsningen livesänds och finns tillgänglig på webben 26–28/10.

Båda föreläsningarna teckenspråkstolkas.

Äppelveckor på biblioteken 17–30 oktober

Illustration med ett stort rött äpple. och texten "Äppelveckor" 17-30 oktober 2022".

Äppelveckorna arrangeras av folkbiblioteken i Falkenbergs kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Kungsbacka kommun, Laholms kommun, Varbergs kommun och Kultur i Halland – Regionbiblioteket.

Se hela programmet för äppelveckorna i kalendern för kulturarrangemang

Kontakt

Maria Ehde Andersson, utvecklare – Bibliotek barn och unga, Kultur i Halland – Regionbiblioteket
maria.ehde-andersson@regionhalland.se
035 17 98 63

Jag förmedlar även kontaktuppgifter till dem som arbetar med Äppelveckorna på biblioteken i de halländska kommunerna.