Webbplatser

Webbplatser ikon

Europa i min region

Europa i min region eller EU in my region, är en EU-gemensam informationskampanj som syftar till att visa hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. Kampanjen är till för att upplysa invånare om vilka projekt som finns i deras närhet och på vilka sätt olika verksamheter och aktörer använder och gynnas av EU-medel.

EU-kommissionens webbplats: EU in my region Länk till annan webbplats.

Kampanjen Europa i min region 2024 – Frågor och svar (eufonder.se) Länk till annan webbplats.

EU i min region: Digga Halland

Hur kan EU-medel bidra till att möta utmaningar och höja den digitala kompetensen bland personal inom vård- och omsorgssektorn i Halland? I socialfondsprojektet Digga Halland har man arbetat med just det.

EU i min region: Hallands Matgille

Hur får man livsmedelsförädlande företagare att växa och bli mer hållbara? Och hur kan Halland bli ”Sveriges mest levande matlän”? I regionalfondsprojektet Hallands Matgille arbetar man med just detta.

EU i min region: Målmedveten på hemmaplan

Hur kan EU-medel bidra till att underlätta för individer som står långt ifrån arbetsmarknaden att närma sig den? I socialfondsprojektet Målmedveten på hemmaplan arbetar man för just det.

EU i min region: Kungsjölederna

Halland har fantastisk natur och är kanske mest känt för sin kust, men även i inlandet finns vackra områden redo att upptäckas. I LEADER-projektet Kungsjölederna – Utveckling av Agnbäck har man arbetat med att göra leder i norra Varbergs inland mer tillgängliga och ett attraktivt besöksmål.

EU i min region: Skateparken

Det är viktigt att hitta sätt att bidra till ett mer levande och inkluderande samhälle kanske i synnerhet på små orter där utbudet av olika aktiviteter inte är så stort. I detta LEADER-projekt fick man, bland annat via EU-finansiering, möjligheten att skapa en skatepark i Hylte där ska kunna samlas på lika villkor.

Senast ändrad: