Direkt till innehållet

Digitala energiföreläsningar 2021

Energi- och klimatrådgivarna i Halland välkomnar dig till föreläsningar på temat energi och klimat. Alla föreläsningar går digitalt så att du kan delta från din egen dator via en länk. Länk till respektive föreläsning får du när du anmält dig. Vid varje föreläsning kommer du att ha möjlighet att ställa frågor via chatten och/eller muntligt direkt till föreläsaren. Föreläsningarna är kostnadsfria.

Funderar du på elbil?

Det kan uppkomma många frågor inför valet att skaffa elbil, tex.:

Hur miljövänlig är elbilen?

Hur långt kan du köra med en elbil?

Hur gör du för att ladda elbilen?

Vad kostar det att köra elbil?

Christian Dahlqvist är hållbarhetsentreprenör, elektroingenjör och mångårig elbilsägare och kommer guida oss genom frågorna med hjälp av de kunskaper han har fått genom sitt genuina intresse och studier i elbilsteknik vid Tekniska Universitet i Delft, Nederländerna.

Efter föredraget kommer du kunna ta ett eget beslut om din nästa bil blir en elbil eller inte.

Datum: 26 maj 2021

Tid: Föreläsning kl. 18.00–18.45, sedan 30+ min för frågestund (incheckning 17.45–18.00)

Anmäl dig senast den 25 maj: Till formuläret!

Har du frågor kontakta Magnus Jäderblad på telefon 0346 88 66 11.

 

Elavtal och elkostnader – få kunskaper om möjligheterna att sänka dina elkostnader

Energiexpert Rosa Özgen Sundin berättar hur du kan läsa din elräkning, välja rätt elavtal och minska dina elkostnader! Hon kommer också lära dig att förstå vilka mekanismer som styr elpriset, vad som utgör elkostnader och hur du påverkar dina kostnader på bästa sätt.

Datum: 7 oktober 2021

Tid: kl. 18.00–19.00 (incheckning 17.45–18.00)

Anmäl dig senast den 6 oktober: Till formuläret Samma dag som föreläsningen skickar vi dig en länk till teamsmötet eller så får du ett telefonnummer som du kan ringa om du bara vill lyssna på föreläsningen.

Har du frågor kontakta Ali Zeraatkar, 0300 83 54 01

 

Isolering och bättre fönster – öka värdet och sänk kostnaderna för ditt hus

Håkan Alnebratt är certifierad energiexpert och energikartläggare och kommer att ge oss tips och råd på lönsamma åtgärder vid olika byggnadsdelar. Han berättar hur man smartast energieffektiviserar sitt hus och på vilket sätt man kan spara långsiktigt samtidigt som värdet på huset ökar.

Datum: 14 oktober 2021

Tid: kl. 18.00–19.00 (incheckning 17.45–18.00)

Anmäl dig senast den 13 oktober: Till formuläret Samma dag som föreläsningen skickar vi dig en länk till teamsmötet eller så får du ett telefonnummer som du kan ringa om du bara vill lyssna på föreläsningen.

Har du frågor kontakta Ali Zeraatkar 0300 83 54 01

 

Bra ventilation sparar energi och din hälsa

Visste du att inomhusmiljön har stor påverkan på vår hälsa? Visste du att du kan spara 30–40 % av dina uppvärmningskostnader genom att ha bra ventilation?

Britta Permats, VD för branschorganisationen Svensk ventilation, föreläser om vikten av rätt ventilation.

Datum: 11 november 2021

Tid: kl. 18.00–19.00 (incheckning 17.45–18.00)

Anmäl dig senast den 10 november: Till formuläret!

Har du frågor kontakta Susanne Boglert 0340 69 70 98.

 

Välkommen till intressanta föreläsningar på en dator nära dig! Ytterligare en eller ett par föreläsningar kan tillkomma under året. Vi uppdaterar detta dokument löpande.

 

Arrangör: Energi- och klimatrådgivarna i Halland i samarbete med Energikontoret Region Halland. Energi- och klimatrådgivningen ger lokal, opartisk och kostnadsfri rådgivning om energieffektivisering och förnybar energi till hushåll, föreningar och företag.

Senast ändrad: