Direkt till innehållet

Halland påverkar i Bryssel

Inom EU tas många beslut som påverkar utvecklingen i Halland. Tillsammans med Småland och Blekinge har Halland ett kontor i Bryssel som håller oss uppdaterade om vad som pågår inom EU.

Småland Blekinge Halland South Sweden heter samarbetet och det ger oss möjlighet att påverka beslut som tas inom EU och som sedan påverkar utvecklingen i Halland. Som en del i samarbetet finns det ett kontor i Bryssel. Medarbetarna på brysselkontoret arbetar med intressebevakning och påverkansarbete och förser regionerna som är med i samarbetet med information och kunskap.

Medlemmar, länsdokument och samverkan

Medlemmar i samarbetet är Region Kalmar, Region Blekinge, Region Jönköping, Region Kronoberg och Region Halland samt Linnéuniversitetet, Jönköping University och Blekinge Tekniska Högskola. Varje region har sina särskilda utmaningar som beskrivs i så kallade länsdokument. Småland Blekinge Halland South Sweden är organiserat med en styrgrupp med politiska förtroendevalda, en chefsgrupp som styr och leder arbetet samt en kontaktpersongrupp. Samarbetet regleras via ett samverkansavtal.

Länsdokument för Halland

Samarbetet Småland Blekinge Halland South Sweden

Senast ändrad: