Direkt till innehållet

Europa Direkt Halland

Europa Direkt Halland är alla hallänningars medborgarkontor för EU-frågor och ingår i ett större nätverk av ungefär 450 kontor i hela EU, med syfte att sprida information och kunskap om EU på lokal nivå.

Ett mål för Europa Direkt Halland är att bredda bilden av EU som samhällsaktör och främja debatt om olika europeiska frågor. Det görs bland annat genom att bjuda in allmänheten till öppna evenemang och föreläsningar eller genom att hålla egna utbildningar och seminarier på skolor eller för politiker och tjänstemän. Innehållet skräddarsys så att det ska passa och vara intressant för målgruppen. Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Europa Direkt Halland

Europa Direkt på Facebook

Europa Direkt på Instagram

Mitt Europa

Mitt Europa eller EU in my region, är en EU-gemensam informationskampanj som syftar till att visa hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. Kampanjen är till för att upplysa EU-medborgare om vilka projekt som finns i deras närhet och på vilka sätt olika verksamheter och aktörer gynnas av EU-medel.

EU-kommissionens hemsida: EU in my regionlänk till annan webbplats

EU-fonder.se: Mitt Europa-kampanjenlänk till annan webbplats

Mitt Europa: Digga Halland

Hur kan EU-medel bidra till att möta utmaningar och höja den digitala kompetensen bland personal inom vård- och omsorgssektorn i Halland? I socialfondsprojektet Digga Halland har man arbetat med just det.

Mitt Europa: Hallands Matgille

Hur får man livsmedelsförädlande företagare att växa och bli mer hållbara? Och hur kan Halland bli ”Sveriges mest levande matlän”? I regionalfondsprojektet Hallands Matgille arbetar man med just detta.

Mitt Europa: Målmedveten på hemmaplan

Hur kan EU-medel bidra till att underlätta för individer som står långt ifrån arbetsmarknaden att närma sig den? I socialfondsprojektet Målmedveten på hemmaplan arbetar man för just det.

Mitt Europa: Kungsjölederna

Halland har fantastisk natur och är kanske mest känt för sin kust, men även i inlandet finns vackra områden redo att upptäckas. I LEADER-projektet Kungsjölederna – Utveckling av Agnbäck har man arbetat med att göra leder i norra Varbergs inland mer tillgängliga och ett attraktivt besöksmål.

Mitt Europa: Skateparken

Det är viktigt att hitta sätt att bidra till ett mer levande och inkluderande samhälle kanske i synnerhet på små orter där utbudet av olika aktiviteter inte är så stort. I detta LEADER-projekt fick man, bland annat via EU-finansiering, möjligheten att skapa en skatepark i Hylte där ska kunna samlas på lika villkor.

Senast ändrad: