Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade

Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet

Tillsammans för Halland (stöd med anledning av coronakrisen)

För dig som är företagare i Halland och som möter stora utmaningar på grund av covid-19 samlar vi nu stödet under namnet Tillsammans för Halland med fokus på rådgivning, affärsutveckling och finansiering.

Nyhet mars 2021

Upplever du det krångligt att ansöka om de coronastöd som staten erbjuder? Nu finns det hjälp att söka genom Timbanken som erbjuder kostnadsfri rådgivning av kunniga konsulter.

Rådgivningen kan exempelvis handla om:

  • Vilka uppgifter som ska anges när du ansöker om ett coronastöd för ditt företag
  • Rådgivning till dig som redan har sökt ett coronastöd och som behöver komplettera din ansökan
  • Generella funderingar kring coronastöden, t.ex. om du har möjlighet att söka coronastöd för ditt företag.

Om din rådgivning gäller en skarp ansökan om coronastöd är det viktigt att komma ihåg att det är du själv som fyller i ditt företags ansökan, men genom Timbanken får du råd och guidning kring vilka uppgifter det är som efterfrågas och som du ska ange i din ansökan.

Läs mer och ansök om det kostnadsfria konsultstödet


Nationella företagsakuten

Är du företagare i Halland som drabbats ekonomiskt av covid-19 och behöver goda råd. Kontakta Nationella företagsakuten. Kostnadsfri rådgivning.

Välkommen till den Nationella företagsakuten, som drivs av Region Jönköpings län med finansiering via Tillväxtverket. Hit kan du som har akuta problem i ditt företag med anledning av covid-19 vända dig. Du kan få hjälp med frågor rörande stöd och regelverk, finansiering, personal, juridik och hälsa. Oavsett fråga gör vi allt vi kan för att du snabbt ska få ett svar.

Kontaktuppgifter och Kontaktformulär till Nationella Företagsakuten


 

Inom de halländska kommunerna pågår samtidigt ett intensivt arbete för att underlätta för dig som företagare med frågor kring exempelvis anstånd med betalning för tillsyn, etc. Ta kontakt med din kommun om du vill veta mer.

Nedan har vi samlat våra organisationer som är proffs på att hjälpa små och medelstora företag. Tillsammans jobbar vi för att du som företagare ska få bästa tänkbara support, med fokus på dessa områden:

  • Vägledning
  • Riskanalys
  • Ekonomifrågor
  • Omställning

Organisationerna i Tillsammans för Halland

ALMI

Till företag påverkade av Corona erbjuder Almi kostnadsfri ekonomisk coachning, simulering av en omsättningsförändring och vilken påverkan det har på likviditet och kassaflöde. Almi erbjuder hjälp med prioriteringslista och handlingsplan – allt för att stärka förutsättningarna och rusta dig och ditt företag så väl som möjlig i denna kris.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill växa och utvecklas, samt riskkapital genom Almi Invest till företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential.

Mer information och kontakt

Telefon: 0771-55 85 00

Hemsida: https://www.almi.se/information-med-anledning-av-coronaviruset/

TEK Kompetens

För att anpassa möjligheterna till kompetensutveckling i tider då många inte kan träffas fysiskt erbjuder TEK Kompetens i samarbete med Diploma Group och IUC Kalmar en webbportal med över 300 webbutbildningar inom ett flertal olika kategorier. På så vis kan du enkelt utbilda dig när och var du vill – det enda du behöver är din dator, mobil eller surfplatta.

TEK Kompetens arbetar med kompetensutveckling av personal i Halländska företag.

Mer information och kontakt

Telefon: 035-17 18 91

Hemsida: https://www.tek.se/

Coompanion

I samband med Corona erbjuder Coompanion följande:

Coompanion kan hjälpa till med snabb affärsutveckling för omställning inom exempelvis besöksnäringen, och titta på vilka möjligheter som finns längre fram.

Coompanion är företagsrådgivaren för dig som vill starta en verksamhet tillsammans med andra och det halländska kontoret är ett av totalt 25 kontor runt om i Sverige.

Coompanion Halland är en ekonomisk förening där alla juridiska personer har möjlighet att bli medlem. Man arbetar tillsammans med medlemmar och samarbetspartners för att främja det kooperativa företagandet i länet och ett entreprenörskap som möter samhällsutmaningar av olika slag.

Mer information och kontakt

Kostnadsfri telefonrådgivning för företag i akut behov av hjälp: 0346-450 140

Hemsida: https://halland.coompanion.se/

Västsvenska Handelskammaren

På denna sida läggs viktig information upp, artiklar och filmade seminarier kring hur företag kan agera i samband med Corona: länk till https://www.vastsvenskahandelskammaren.se/medlemskap/corona-information/

Västsvenska Handelskammaren är en privat partipolitiskt oberoende näringslivsorganisation där företag kan vara medlemmar. Handelskammaren arbetar för företag genom att påverka politiska beslut. Genom kunskap och information försöker Västsvenska Handelskammaren hjälpa företag i rådande situation. Om det finns behov kan de även koppla ihop företag med experthjälp.

HighFive, Halmstad Business Incubator

I samband med Corona/Covid-19 erbjuder HighFive följande:

Hallandskraft – riskanalys och stöd till besöksnäringen och livsmedelsförädlande bolag

Utmanande tider kräver snabb omställning. Därför vill HighFive tillsammans med Hallands Matgille hjälpa där det behövs. Vi introducerar Hallandskraft – en process med stöttning från vårt team som tillsammans med er ser nya möjligheter.

Hallandskrafts process innefattar en snabb riskanalys om vad som behöver göras nu och vad som kan tänkas hända framåt kopplat till utmaningar orsakat av Covid 19.

  1. Riskanalys
  2. Ställ om
  3. Möjligheter

Vi arbetar effektivt med en plan och erbjuder förutom ovan ett brett nätverk och verktyg. Hallands Matgille och HighFive finns här för er. Kontakta tobias.tisell@halmstad.se om ditt företag har behov av Hallandskraft, märk mailet Hallandskraft.

High five för möjligheter och omställning

HighFive deltar även som samarbetspartner till Venture Cup/Corona Cup där innovativa lösningar som skapar framtidstro kring Coronakrisen samlas. Läs mer på https://venturecup.ideahunt.io/coach/campaigns/corona-cup/brief

Mer information och kontakt

https://h5halmstad.se/

HighFive utvecklar människor, idéer och affärer till inkluderande, innovativa, hållbara tillväxtbolag i en kreativ miljö med anpassad kvalificerad affärsutveckling. Med ett brett nätverk och kopplingar till såväl akademi som näringsliv och kommun skapar HighFive en kreativ, affärsdriven plattform för tillväxt i Halland.

Mer information på verksamt.se

Verksamt.se är myndigheternas samlade webbplats för företagare. Här kan du hitta all samlad information från myndigheter som Skatteverket, Arbetsförmedlingen och andra myndigheter kring vilka insatser som görs för att mildra effekterna av Corona. Uppdateras löpande. Här finns även information på engelska.

Mer information och kontakt

Hemsida: https://www.verksamt.se/om-verksamt/nyhetsarkiv/-/journal_content/56_INSTANCE_0LpMHH7zZQ6q/10183/NYHET_CORONA_2

Vill ni som organisation också vara en del av Tillsammans för Halland? Välkomna att höra av er!

Branschläget i Halland i april 2020

Hallands branscher i relation till covid-19. Med anledning av coronapandemin genomför Region Halland undersökningar av situationen i olika branscher. Undersökningarna baseras dels på intervjuer med företag i Halland och dels på tillgänglig statistik.

Logistik

Verkstad. motorfordon

Besöksnäringsnäringen

Tekniska konsulter

Byggbranschen

Juridik och ekonomi

Lägesbeskrivning v arbetslöshet, konkurser och varsel

Öppet arbetslösa, konkurser och varsel efter län

Sårbarhetsanalys

Sårbarhetsanalys av näringslivet i Halland (april 2020)

 

Senast ändrad: