Direkt till innehållet

Studieinformation och studeranderätt

Skyltar som visar vägen till olika hus på Katrinebergs folkhögskola.

Studeranderättslig standard

I Katrinebergs folkhögskolas studeranderättsliga standard beskrivs studerandes rättigheter och skyldigheter, samt den informationsskyldighet skolan har i dessa frågor. Studerande är den som är antagen till en långkurs (15 dagar eller längre).

Dina rättigheter och skyldigheter - vår studeranderättsliga standard (pdf)

På folkhogskola.nu kan du läsa en allmän beskrivning om studeranderätt.

Boende

På Katrinebergs folkhögskola finns ett internatboende. Man anger på ansökningsblanketten om man önskar enkelrum eller dubbelrum.

Du som har önskat logi kommer att tilldelas ett rum vid kursstarten. Rummet disponerar du med tillhörande möblering under hela kurstiden dock utgår det ingen hyra för jullovet då man inte får bo på skolan.

Möbleringen i rummen kan variera. Standardutrustningen är säng, byrå, sängbord, skrivbord, liten bokhylla, stolar, lampor. Täcke, kudde, handdukar och lakan skall du ha med själv. Planscher och bilder som du vill ha på väggen skall sättas upp med försiktighet så att tapeten inte skadas. TV-uttag och Internetanslutning finns på alla rum. På internaten finns tvättstuga och varje korridor har ett pentry med mikrovågsugn och spis, dock inte porslin och grytor m.m. för matlagning.

För skador som vållas genom vårdslöshet blir du ersättningsskyldig. Uppsägningstid för ett rum under kurstid är två veckor. Du förlorar rätten till rummet, om betalning inte fullföljs eller om du grovt bryter mot skolans regler.

Folkhögskolornas studeranderättsliga råd (FSR)

Katrinebergs Folkhögskola är anslutna till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd (FSR).

"Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR, ska på uppdrag av Folkbildningsrådets medlemsorganisationer Rörelsefolkhögskolornas Intresseorganisation (RIO) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) stärka de studerandes rättsliga ställning inom folkhögskolan.

Studerande och skolor kan vända sig till FSR för stöd och rådgivning. Studerande kan även anmäla ärenden för prövning av det studeranderättsliga rådet. FSR utfärdar då rekommendationer till den anmälda skolan. Prövningen av ärendet sker mot skolans egna studeranderättsliga regelverk."

Länk till FSR hos Folkbildningsrådet

Studier och undervisning

Studierna på de allmänna kurserna vid folkhögskolan ger behörighet till högre studier. Vad för slags behörighet som uppnås beror på dina tidigare studier, hur länge du går på folkhögskolan och vilka ämnen du läser. För att få intyg om behörighet krävs god närvaro vid undervisningen och godkänt resultat. Eleverna delas in i undervisningsgrupper med utgångspunkt från ämnesvalen. För alla ämnen gäller att undervisningen ordnas i den mån tillräckligt antal elever anmäler sig.

Specialkurserna vid folkhögskolan får intyg där alla kursmoment är dokumenterade, dock utan omdöme.

Gemensam samling

En gång i veckan har vi gemensam samling för alla elever och lärare i skolans aula.

Gemensamma aktiviteter

På skolan genomförs en hel del gemensamma aktiviteter i form av seminariedagar, fotbolls- och volleybollturneringar, teater- och filmfestivaler, lyrikafton, visafton, konserter och föredrag av olika slag.

Behandling av personuppgifter

Dokument

(öppnas som pdf)

Antagningsprocess och antagningskrav

Katrineberg hyresavtal

Bilaga till hyresavtal allmänna och särskilda villkor

Likabehandlingsplan/Antidiskriminering

Intyg angående avvikande kost

Handlingsplan funktionsvariationer och språkligt stöd

Drogpolicy 20-21

 

Senast ändrad: