Direkt till innehållet

Elevutställning Hallands konstskola

THE BEGINNING 23-26 maj 2019

Illustration där fem personer går på ett övergångsställe.

Vernissage torsdag 23 maj kl. 15.00-18.00

  • Öppet fredag-söndag 24-26 maj kl. 12.00-17.00
  • Besöksadress: Hallands konstskola, Engelbrektsgatan 30, Halmstad

Utställningen är ett resultat av deltagarnas samlade kunskaper under året och de kommer att visa upp teckningar i kol och blyerts, måleri i form av akryl, olja och akvarell. Som besökare får du även att få ta del av allt från animationer och tredimensionella gipsarbeten till performancekonst.

–Min performance är ett verk som baserats på att utmana den råa ärligheten i ens innersta rum. En gestaltning av individens tankar och känslor och hur de interagerar med varandra samt hur de förhåller sig i relation till ett skulpturalt alter ego, säger deltagaren och konststudenten Gabriella Petersson.

Ett år i vandringens tecken

Temat vandra/vandring har löpt som en röd tråd genom hela läsårets utbildning och resultatet av detta kan man som besökare nu ta del av under utställningen ”The beginning”.

–Under vandra/vandring har vi bland annat fått ta del av utställningen ”Trekking Time” under ett samtal med Yrr Jónasdóttir, museichef på Ystad konstmuseum och vi har gjort en vandring i litteraturen tillsammans med Halmstads stadsbibliotek. Vi avslutade projektet med en vandring i Skäralids nationalpark med konstnären Jenny Kalliokulju, berättar linjeledare Agneta Götesson.

Välkommen till ”The beginning” som öppnar med vernissage torsdagen den 23 maj klockan 15.00-18.00. Därefter håller utställningen öppet till och med söndagen den 26 maj. Performanceverket visas endast den 23 maj kl. 16.30.

Kontakt

Vill du veta mer om elevutställningen eller Hallands konstskola, kontakta gärna linjeledare Agneta Götesson på agneta.gotesson@regionhalland.se, tel: 0733-41 30 57.

Senast ändrad: