Direkt till innehållet

Om Katrinebergs folkhögskola

Huvudbyggnaden Katrinebergs folkhögskola

Katrinebergs folkhögskola - en av landets äldsta folkhögskolor.

Vi medverkar till människors utveckling i ett hållbart samhälle!

På Katrineberg hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går hos oss, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Vi är med dig och skapar viktiga verktyg för dina framtidsplaner.

Om du är filmnörd,  idrottsfreak, teatergalen eller vill komplettera dina gymnasiebetyg och förbereda dig inför högre studier är Katrineberg något för dig. För mångfalden är stor på vår skola och chansen till möte med nya vänner är i princip obegränsad. Det finns bara ett viktigt krav och det är att det hänger på dig och din aktiva medverkan.

På Katrineberg är samtalet och den studerandes aktiva deltagande i gruppen utmärkande. Vi strävar efter att ha små och väl sammanhållna studiegrupper. Ibland förekommer det att man studerar  ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Katrinebergs Folkhögskola har också möjlighet till internatboende, vilket skapar social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. I samtal och diskussioner på fritiden fördjupas de kunskaper som undervisningen ger.

För att bli antagen till Katrineberg måste Du ha fyllt lägst 18 år det året studierna börjar. Någon övre åldersgräns finns inte och undervisningen är kostnadsfri. Elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. De flesta kurserna är CSN-berättigade.

 

Senast ändrad: