Direkt till innehållet

Allmän kurs – Fotografi

Fotoprofilen är inriktad på gestaltande fotografi och den kreativa processen.

Ansök till Allmän kurs - fotografi

Ansökan till Allmän kurs - fotografi

Sista ansökningsdagen till Allmän kurs - fotografi är den 29 april 2020.

Utbildningen är CSN-berättigad och startar den 17 augusti 2020.

Kursupplägg

Kursupplägget består av olika uppgifter som innehåller allt ifrån kamerateknik till gestaltande frågeställningar och fototeori. Det är en grundläggande utbildning och vidare ingår delar som bildkomposition, bildanalys, bilddiskussion, ljussättning, kamerateknik, fotohistoria, digital bildhantering, porträttfoto, dokumentärt, arrangerat fotografi och mycket mer under ramen för fotografi. Undervisningen bedrivs utifrån nybörjarperspektiv, men gradvis avanceras undervisningen.

Förkunskaper/målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Du väljer denna profil om du är intresserad och nyfiken på att lära dig mer om fotografi. Du kommer även att ha god nytta av dina kunskaper om du förbereder dig inför att studera vidare, likaväl som att utveckla ditt eget skapande inom foto. Kanske vill du få en större inblick vad fotografi kan innebära eller vara med för att det är så otroligt kul!

Kursinnehåll

Undervisningsformerna  varierar. Teori och praktiska övningar varvas. Ibland går vi igenom olika verktyg för att sedan hitta olika användningsområden och lösningar på frågeställningar och problem. Vi jobbar både enskilt, i grupp och i projektform beroende på vad vi vill lära oss.

Utrustningskrav

Egen kamera, mobilkamera fungerar om du inte har möjlighet till egen kamera.

Antagningskrav

I text berätta något om dig själv och dina intressen. Vad väntar du dig av tiden på Katrineberg och den valda profilen. Vad har du för framtidsplaner med anknytning till profilen? Berätta om dina eventuella erfarenheter inom profilområdet.

Senast ändrad: