Direkt till innehållet

Diplomerad hälsovägledare

Hälsovägledarutbildning - ett år, distans 50% Hälsoarbete - hälsa och livsstil, yrkesinriktad profilutbildning! Utbilda dig till Diplomerad Hälsovägledare på Katrinebergs folkhögskola!

Två deltagare som studerar till Hälsovägledare tar pulsen efter cykling

Diplomerad hälsovägledare är en utbildning som vänder sig till dig som har intresse och engagemang för hälso- och friskvårdsfrågor. Kursen ges på halvtid under ett år.

Fortbilda dig och höj din kompetens!

Utbildningen vänder sig främst till dig som har erfarenhet eller intresse av friskvårds- och hälsofrågor. Du vill bredda och fördjupa din kompetens inom området hälsa och livsstil.

Ansök till Diplomerad Hälsovägledare

Ansökan till Diplomerad hälsovägledare 

Sista ansökningsdag till Diplomerad hälsovägledare är den 24 april 2020.

Ansökningskrav

I den personliga beskrivningen bör du berätta om din tidigare skolgång och ditt intresse för friskvård. Friskvård är ett vitt begrepp där mycket kan ingå.

Du bör också berätta hur du tänker använda dina kunskaper från utbildningen när den är klar.

Förkunskaper

Du ska ha minst tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande och minst fyra års erfarenhet av arbetslivet. Det är en fördel om du är engagerad i någon form av friskvårdsaktivitet och har som ambition att arbeta med friskvårdsfrågor efter utbildningen.

Du hittar mer om kursinnehållet här.

Påbyggnad, yrkesutbildning

Naturen som hälsofrämjande arena

Kursen vänder sig till Dig som vill arbeta med naturen som resurs i friskvårdsarbetet.Du får kunskaper kring trädgårdens användning som grön rehab, hur naturen kan fungera som ett utegym m.m

Krav för deltagande

Erfarenhet/intresse för entreprenörskap. Genomgången utbildning inom Friskvård och Hälsa, Hälsovägledarutbildning eller motsvarande är ett krav.

Läs mer om Naturen som hälsofrämjande arena.

Seniorledarutbildning

Utbildning för dig som har ett intresse av  äldre och vill arbeta med det friska åldrandet. Du vill arbeta med och motivera äldre till aktivitet och du vill få livskvalitet.

Krav för deltagande

Du skall ha intresse av att arbeta med äldre och det friska åldrandet. Genomgången utbildning inom Friskvård och Hälsa, Hälsovägledarutbildning eller motsvarande är ett krav.

Läs mer om Seniorledarutbildning.

Citat

Min upplevelse från Friskvård & Hälsa  är bredden på utbildningen. Man får en stor kunskap med sig inom olika områden som har just med friskvård & hälsa att göra. För min del har den lett mig in i nya banor och jag ångrar inte en sekund att jag gick utbildningen.

Elina Håkansson, Diplomerad Hälsovägledare 2015

Med stor nyfikenhet och ett brinnande intresse för hälsa så började jag min utbildning till Hälsovägledare på Katrinebergs Folkhögskola.

Utbildningen motsvarade mer än väl mina förväntningar och gav mig på ett mycket inspirerande och kompetent sätt en bred kunskapsbas inom en rad olika ämnen på hälsoområdet.

Vår grupp bestod av människor i olika åldrar och med olika bakgrund vilket gav en fantastisk dynamik och utveckling. Utbildningen väcker verkligen intresse för att arbeta med hälsa i olika former och att utveckla sig som hälsoentreprenör.

Som topp på det hela så erbjuder Katrinebergs folkhögskola en mycket inspirerade och kreativ miljö med en personal som vet att ta hand om sina elever.

Håkan Fridell, Diplomerad Hälsovägledare 2013

Jag hade jobbat som undersköterska i nästan 30 år när jag bestämde mej att börja plugga. Jag ville ändra inriktning men inte helt byta jobb. Folkhögskola kändes som enda alternativet. Jag hittade Friskvård & Hälsa på Katrineberg, och kände att även om jag kanske inte skulle få nytt jobb, så skulle jag lära mej massor av spännande saker jag har nytta av privat.

Efter 3 terminer fick jag erbjudande om att starta en friskvårds avdelning på det äldreboendet jag arbetade.

Nu 1,5 år efter avslutade studier är jag mitt i uppstarten av min tredje friskvårds avdelning för seniorer. Jag arbetar 100% friskvård och har en så mycket bättre vardag. Två års deltids studier gav mej ett helt nytt jobb med fantastiska framtids utsikter.” 

Helén Linde, Diplomerad Hälsovägledare, 2015

Senast ändrad: