Direkt till innehållet

Entreprenörskap inom friskvård och hälsa

Utbildningen vänder sig till dig som planerar att starta företag inom branschen friskvård och hälsa. Du vill lära dig att använda de praktiska verktyg du skaffat dig genom tidigare utbildningar eller arbetslivserfarenhet.

Entreprenörskap inom friskvård och hälsa

Entreprenörskap inom friskvård och hälsa, en termin, deltid på distans 50%

samt fysiska träffar på Katrinebergs folkhögskola, jämna veckor torsdagar och fredagar.

Kurstid: 6 februari - 15 maj 2020.

Ansök till Entreprenörskap inom friskvård och hälsa

Ansök till Entreprenörskap via SchoolSoft

Syfte

Utbildning för dig som vill leva på att arbeta inom branschen friskvård/hälsa. Syftet är att utveckla det personliga entreprenörskapet, hitta, sätta och nå mål, skapa ett affärsmässigt tänk samt utveckla den personliga marknadsföringen för att skapa ett framgångsrikt företagande inom branschen friskvård och hälsa.

Mål

Deltagarna ska efter avslutad kurs ha kunskaper som innebär att man är redo att starta egen verksamhet för att kunna leva på och arbeta inom branschen friskvård och hälsa.

Metodik och studier

Fokus kommer att ligga på praktiska metoder i hur man sätter mål och når resultat som egen företagare. Dessutom läggs stor vikt vid personlig utveckling.

Kursintyg

Kursintyg utfärdas efter genomgången och godkänd kurs.

Kursledning

Kursledningen består av pedagogisk personal från Katrinebergs folkhögskola samt externa föreläsare inom området.

Kursmaterial

Som kursmaterial används obligatorisk litteratur, fördjupningslitteratur, digitala resurser och internet.

Kursupplägg

Utbildningen pågår under vårterminen 2019 med start 7 februari, kursen avslutas 17 maj 2019.

Studierna sker både via fysiska träffar på Katrinebergs folkhögskola, jämna veckor torsdag och fredag samt via distansstudier via en digital plattform på nätet. Kursen förutsätter aktivt deltagande såväl vid kurstillfällena på Katrinebergs folkhögskola och på nätet.

Krav för deltagande

Erfarenhet/intresse för entreprenörskap. Genomgången utbildning inom Friskvård och Hälsa, Hälsovägledarutbildning eller motsvarande är ett krav.

För att bli antagen bör du ha minst tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande och dessutom minsst fyra års erfarenhet av arbetslivet. Det är en fördel om du är engagerad i någon form av friskvårdsaktivitet. Du bör ha ambitionen att arbeta med friskvårdsfrågor efter utbildningen.

I den personliga beskrivningen bör du berätta om din tidigare skolgång och ditt intresse för friskvård. Tänk på att friskvård är ett vitt begrepp där mycket kan ingå. Du bör också berätta hur du tänker använda dina kunskaper från utbildningen när den är klar.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och är CSN-berättigad för 50% studietakt. Kostnader tillkommer för kursmaterial samt mat. En avgift för tryckt material på 325 kronor tas ut.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 10 januari 2020. Antalet platser är begränsat till 12.

Senast ändrad: