Direkt till innehållet

Lärare Skådespelarlinjen

Anette Cortese

Danspedagog

anette.cortese@regionhalland.se

Utbildning på Skolan för Modern Dans och Musikhögskolan i Malmö.

Västafrikanska danser och rytmer, Musikhögskolan i Malmö.

Historiska danser, Danshögskolan i Stockholm.

Verksam som koreograf, artist och danspedagog under de senaste tjugo åren.

Sceniska samarbeten med Italien.

Koreograf i 18 år för Falkenbergsrevyn.

 

Öystein Flaa

Teaterlärare

oystein.storseth-flaa@regionhalland.se

Öystein är högskolekandidat i drama- och teaterkommunikation från Högskolen i Oslo och har läst teatervetenskap och litteraturvetenskap vid Universitetet i Oslo och filmvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Har dessutom ett antal längre kurser i skådespelarteknik från Grenland Friteater i Norge och Odin Teatret i Danmark.

Har mångårig erfarenhet av teaterundervisning från bl. a Falkenbergs gymnasieskola, Sundfjord folkehögskule (Norge), Storans Teaterskola (Falkenberg) och Studio 32 (Uddevalla). Har varit skådespelare och/eller regissör i en rad olika produktioner, bl. a med frigrupperna Fölsomme fettere (Oslo) och Teater Golem (Falkenberg). Har även jobbat proffesionellt med ljus- och scenteknik i Kulturkvartalet Sandvika (Norge) och Falkhallen (Falkenberg).

 

Christina Lindström

Musik och röst

christina.b.lindstrom@regionhalland.se

Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Master of music art. Rytmikpedagogutbildning och musiklärare / ensemble GG 78-81 Musikhögskolan i Göteborg, särskolemetodik med inriktning på musik 1989-91.

Olika korta utbildningar bl.a. Sångsvanen på Musikhögskolan i Stockholm.

Har arbetat med musik och rörelse och dramautbildning på alla nivåer sedan 1976.

Arbetat som föreläsare för personal inom gymnasium, grundskola, förskola m.fl 1982-2001.

Undervisat på musikhögskolan i Göteborg 1989-2000.

Skrivit barnmusikaler och lärarhandledningar varav en del skivor och böcker är utgivna på Argument förlag.

Undervisat enskilda kurser och föreläst på olika högskolor runt om i landet.

Haft körledaruppdrag konstant med olika körer från 1976 och framåt..

Arbetar sedan 2001 på Katrinebergs skådespelarlinje som lärare i röst och sång. Samt med deltagare på övriga skolan i kör, drama, musik/sång, rytmik m.m.

 

Linus Vidner

Teaterlärare

linus.vidner@regionhalland.se

Linus är utbildad vid Institutionen för Dramatik på Göteborgs universitet samt lärarhögskolan i Göteborg. Han har innan han kom till Katrineberg arbetat på Estetiska Programmet teaterinriktning i bland annat Uddevalla, Borås och Bollnäs. Han har även varit en tid bakom scenen på Folkteatern i Göteborg och som skådespelare och författare varit med att driva frigruppen Zebrakorsning.

Teatermässigt är Linus rotad i den psykologiska realismen och inriktad på Stanislavskijdelen av utbildningen. Han har under åren jobbat med en stor mängd föreställningar, med allt från teatersport, musikaler, spex, opera eller psykologiskt drama på sitt cv. Linus är även aktiv som pjäsförfattare, och har de senaste åren skrivit och bearbetat flera produktioner. Finalist i Riksteaterns texttävling ”Ny Text!” 2010/11

Senast ändrad: