Direkt till innehållet

22-26 juni – Akvarell för nyfikna (INSTÄLLT)

Välkommen till fem dagar kring akvarellfärgens tekniker och material. Det här är en kurs där kravlösheten och nyfikenheten står i centrum och den passar dig som är nybörjare. Vana vid teckning eller annat måleri är alltid en bra grund att ha med sig men inte nödvändigt.

Akvarell målad av Brita Wanngård.

Du får pröva ett kravlöst måleri med mycket lekfullhet. Vi använder intuitiva tekniker för att snabbt komma igång och blandar detta med olika akvarelltekniker, färglära och komposition för att bygga på. Du behöver inte kunna något för att vara med, det räcker med nyfikenhet och öppenhet.

  • måndag 22/6 – Material och grundtekniker
  • tisdag 23/6 – Grundtekniker och stilleben
  • onsdag 24/6 – Landskapet omkring oss
  • torsdag 25/6 – Människor - hur gör man det?
  • fredag 26/6 – Akvarell – utveckling…

Material att ta med

Du behöver även ta med dig en liten natursvamp och hushållspapper/tygbitar för att kunna torka bort överflöd från papperet, hårtork om du vill torka bilderna snabbare och palett för färgblandning om du inte har en låda med lock som går att blanda i. En liten sprayflaska; typ atomizer för att väta färger och papper med är bra att ha.

Pappersklämmor att fästa papper med och även så små burkar med lock för vatten när vi går ut. Skissblock/ritblock och pennor att skissa med kan du inte vara utan. Kom ihåg rit- eller skisspapper eller en lite skissbok att teckna i.

Du får en mer detaljerad materiallista med ditt antagningsbrev.

Ta gärna med solhatt, sittunderlag och badkläder, glöm inte badlakan!

Ledare

Lärare på kursen är Brita Wanngård som även undervisar på skolans Bild- och konstlinje. Brita är utbildad på Konstfack och har arbetat på Löftadalens folkhögskola sedan 2009.

Brita har både ställt ut och illustrerat, men är mer inriktad på att använda bildskapande som ett sätt att slappna av och bli kreativ. Om du vill få en bättre uppfattning om vem Brita är och vad hon gör kan du hitta länkar här: https://www.britawanngard.com

Har du frågor kring innehållet i kursen kan du kontakta Brita på brita.wanngard@regionhalland.se.

Kollage av tre olika akvarellmålningar.

Ansökning

Kursen är fullbokad men du har fortfarande möjlighet att söka reservplats.

ANSÖK HÄR

OBS! Ansökan inleds med en inloggningsfunktion där e-post är ditt användarnamn och du ska också hitta på ett lösenord som du kommer ihåg.

Sista ansökningsdag är 30 april.

Kostnader

4.900 kr kost och logi, 4.400 kr utan logi. Kostnad för gemensamt material och modell (300kr) tillkommer. Detta betalas med fördel med kort vid kursens början.

Avbokningsregler

Ansökan är bindande. Om du behöver boka av kursplatsen gäller följande:

Avbokning senare än 20 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften.

Avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 30% av kursavgiften.

Om du har läkarintyg på att du inte kan genomföra kursen tar vi inte ut någon avgift.

Om kursen måste ställas in på grund av för få anmälda hör vi av oss så fort vi vet, dock senast 30 dagar före kursstart.

 

 

Not. Alla akvareller på sidan är målade av Brita Wanngård.

Senast ändrad: