Direkt till innehållet

24-28 juni – Akvarell för nyfikna

Längtar du efter att måla akvarell vid havet? Vill du pröva frigörande tekniker för att starta eller utveckla ditt akvarellmåleri? Då kan det här vara kursen för dig!

KURSEN ÄR FULLTECKNAD!

Akvarell målad av Brita Wanngård.

Du får pröva ett kravlöst måleri med mycket lekfullhet. Vi använder intuitiva tekniker för att snabbt komma igång och blandar detta med olika akvarelltekniker, färglära och komposition för att bygga på. Du behöver inte kunna något för att vara med, det räcker med nyfikenhet och öppenhet.

Vi börjar måndagen med kom-lossövningar, och avslutar på fredagen med en genomgång av veckans bilder och tekniker. Däremellan undersöker vi färger och former på allvar och på lek.

På morgonen går vi igenom nya metoder och tekniker som vi sedan fördjupar under dagen och efter middagen går vi igenom dagens bilder eller fortsätter att måla på egen hand. Vi kommer att undersöka klassiska genrer: stilleben, landskap och människor och hur man kan måla friare och mer lekfullt med mer fokus på process än resultat.

När vädret tillåter packar vi in oss i skolans bussar och åker på utflykt till andra vyer för friluftsmåleri. Ta gärna med solhatt, sittunderlag och badkläder, glöm inte badlakan! Havet utanför är salt och härligt.

Material att ta med

Skolan har ingen butik så du behöver förbereda dig på att ta med eget material.

Du kan behöva ta med färg, penslar, svampar och en gammal tandborste, kanske en moddlare. Ta med ditt favoritpapper. Tygtrasa är bra, småburkar med lock till vatten. Varför inte en ny skissbok för att samla småskisser och idéer som du kan ha glädje av under höstens gråa november.

Du får en mer detaljerad materiallista med ditt antagningsbrev.

Ledare

Brita Wanngård:

Jag jobbar på Bild- och konstlinjen på Löftadalen. Min konstutbildning har jag bland annat fått från Ölands folkhögskola och Bildlärarlinjen på Konstfack i Stockholm. Utöver det är jag utbildad mindfulnessinstruktör, vedic art-lärare och använder gärna akvarellmåleriet som ett sätt att koppla av.

Jag har både ställt ut och illustrerat men är mer inriktad på att använda bildskapande som ett sätt att slappna av och bli kreativ. Om du vill få en bättre uppfattning om vem jag är och vad jag gör kan du hitta länkar här: https://www.britawanngard.com

Har du frågor kring innehållet i kursen kan du kontakta mig på brita.wanngard@regionhalland.se.

Kollage av tre olika akvarellmålningar.

Ansökning

Sista ansökningsdag är 30 april.

KURSEN ÄR FULLTECKNAD!

Kostnader

4.800 kr kost och logi, 4.300 kr utan logi. Kostnad för gemensamt material och modell (300kr) tillkommer. Detta betalas med fördel med kort vid kursens början.

Avbokningsregler

Ansökan är bindande. Om du behöver boka av kursplatsen gäller följande:

Avbokning senare än 20 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften.

Avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 30% av kursavgiften.

Om du har läkarintyg på att du inte kan genomföra kursen tar vi inte ut någon avgift.

Om kursen måste ställas in på grund av för få anmälda hör vi av oss så fort vi vet, dock senast 30 dagar före kursstart.

 

 

Not. Alla akvareller på sidan är målade av Brita Wanngård.

Senast ändrad: