Direkt till innehållet

29 juli-3 augusti – Familjekurs – Hälsa på västkusten vid havet

En kurs för familjer, ensamstående, singlar och mor- och farföräldrar med eller utan barn eller barnbarn. Du kan prova på motion, hälsosam kost och mental träning och njuta av vår vackra havsmiljö.

Stenar staplade som ett torn framför havet.

 

KURSEN ÄR FULLTECKNAD!

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att vi kan konsten att koppla av och få andrum genom att röra på kroppen varje dag, äta och sova gott samt tänka goda tankar. Alla dessa komponenter samverkar för att vi ska må bra. Kursen tema är hälsa och den kommer att innehålla motion, i form av familjeträning i naturen och zumba, hälsosam kost och mental träning.

På dagarna kan du kan prova på olika kursmoment - och samtidigt njuta av vår havskustmiljö. Det finns även utrymme för egentid, då du kan passa på att utnyttja vårt fantastiska läge vid havet samt vår närhet till storstaden och andra välkända attraktioner.

På dagtid finns det möjlighet till barnvakt, som fyller barnens tid med innehåll. På kvällarna ges tillfälle till samtal i grupp om livet och utbyte av erfarenheter om så önskas.

Kursen inleds med incheckning måndag eftermiddag. Denna dag ägnas åt att lära känna byggnaderna, omgivningarna och varandra. Under veckan finns det många kursmoment att välja mellan. Kursen avslutas under lördagen vid lunchtid så att alla får tid att resa hem.

Stipendier

På familjekurserna finns möjlighet att söka stipendier, det vill säga en möjlighet att söka ekonomiskt stöd för kursen.

Ange i skolans ansökningsformulär om du söker stipendieplats, skriv en kort motivering samt lämna namn och telefon på en referens som vi kan kontakta (en referens kan inte vara släkt eller vänner - vi ser gärna att det är en myndighetsperson exempelvis din läkare, handläggare, kurator, präst/diakon/imam med mera).

Ansökan

Minimiålder är 18 år på folkhögskola om man inte har sin vårdnadshavare med. Alla över 13 år behöver göra en egen ansökan via den digitala ansökan i länken nedan.

På denna kurs kan du också ansöka för barn/ungdomar under 13 år. Ansökan för barn under 13 fylls i din egen ansökan, som vårdnadshavare/anhörig.

Ansök senast: 30 april

KURSEN ÄR FULLTECKNAD!

Kostnad

5.900kr kost och logi för 2 vuxna

3.000kr kost logi för 1 vuxen

550kr barn <12 år i samma rum som förälder

750kr barn >12 år i samma rum som förälder

1000kr barn i eget rum

Avbokningsregler

Ansökan är bindande. Om du behöver boka av kursplatsen gäller följande:

  • Avbokning senare än 20 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften.
  • Avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 30% av kursavgiften.
  • Om du har läkarintyg på att du inte kan genomföra kursen tar vi inte ut någon avgift.
  • Om kursen måste ställas in på grund av för få anmälda hör vi av oss så fort vi vet, dock senast 30 dagar före kursstart.

Senast ändrad: