Direkt till innehållet

Fritid

Här finns en hel del att göra på fritiden. Skolans lokaler står till ditt förfogande, och du som internatdeltagare är med och bestämmer. Aktiviteter som ordnas är bland annat grillkvällar, shoppingturer, bakning, hantverksaktiviteter, loppmarknad, femkamp, filmkvällar, gemensamma utflykter till simhallar med mera. Du som deltagare kan också starta och bjuda in till egna aktiviteter som idrottsturneringar, körsång eller kanske en kurs i magdans?

Fyra glada personer på Löftadalens folkhögskola.

Kvällskurser

Läs här vilka olika kurser du kan delta i på kvällstid.

Motion och rekreation

På skolan finns bastu med dusch, ett enklare gym och en danssal. Du kan träna gratis kvällstid.

Vi har motionspass med instruktörer från Åsa Kroppsfysik:

  • Måndagar kl. 18.30-19.30 - Yoga
  • Tisdagar kl. 18.30-19.30 - Combat

Åsa IF heter idrottsföreningen i Åsa och innefattar fotboll, innebandy och bordtennis.

Folkkören

Löftadalen har en egen kör; Folkkören - för dig som sjunger som folk gör mest. Läs mer om Folkkören här .

Deltagarstödsteamet

Deltagarstödtseamet finns här de flesta vardagar och ibland på kvällarna. De samarbetar kring frågor som rör ditt välbefinnande och dina studier.

Storstaden in på knutarna

Närheten till Göteborg, Kungsbacka och Varberg underlättar också när du ska hitta på saker att göra på fritiden. På 20 minuter med buss är du i Kungsbacka. Med buss och pendeltåg tar det 60 minuter till Göteborgs centrum. På hemsidorna för Västtrafik och Hallandstrafiken finns det reseplanerare som hjälper dig med din resa.

Samhället Åsa

Åsa samhälle har också en del att erbjuda i form av affärer, restauranger och annan service. Det finns ett bibliotek i Åsaskolan. Blir du sjuk så finns det en vårdcentral och ett apotek i Åsa. Folktandvården hittar du också i samma byggnad som Åsa Vårdcentral. Behöver du skicka brev/paket eller köpa kontantkort förr buss/tåg finns den servicen hos Godisbutiken Lollipop . Bankomat finns i Åsa centrum, men tillgång till bankkontor finns närmast i Kungsbacka.

Senast ändrad: