Direkt till innehållet

Allmän kurs – Din väg vidare

Sök till Allmän kurs på Löftadalen - din väg vidare! Hos oss kan du läsa in grundskolan eller gymnasiet enligt folkhögskolans egen modell. Här kan du få grundläggande behörighet till högskola eller annan eftergymnasial utbildning.

Lärare och deltagare på Allmän kurs, Löftadalens folkhögskola.

Ansökan Allmän kurs

Ansökan är nu stängd. Nästa ansökningsperiod startar 1 mars 2020.

Om Allmän kurs

På Allmän kurs vänder vi oss till dig som vill:

  • läsa in grundskola och/eller gymnasiet
  • studera i en trivsam och inspirerande miljö
  • utvecklas som person på egna villkor.

Utgångsläget för studierna är dina intressen, behov och förutsättningar. Förutom ämneskunskaper utvecklar du även din studievana. Du studerar ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut.

Fördjupningar på Allmän kurs

På Allmän kurs väljer du en fördjupning som du arbetar med under en dag per vecka.

  • Färg och Form: du undersöker material och tekniker inom konst och konsthantverk. Du lär känna och utvecklar din estetiska sida och kreativa process.
  • Kärn: du arbetar med de ämnen och uppgifter som du behöver lägga extra tid på. Du får individuell handledning och möjlighet att strukturera upp dina studier samt arbeta i din egen studietakt.
  • Musik: du får möjlighet att öva sång och spel på instrument (ackordspel, melodispel och rytmer). Du kommer att få lära dig mer om grundläggande musikteori, prova på att skapa egen musik och skriva egna sångtexter.
  • Solidarisk livsstil: du arbetar med aktuella globala miljö- och rättvisefrågor, som får dig att tänka globalt och agera lokalt. Med debatter, simuleringsövningar, projektarbeten och uppsatsskrivning förbereds du för yrkesliv och vidare studier.
  • Svenska som andraspråk: du som har annat modersmål än svenska får hjälp att komma vidare i språket. Goda kunskaper i svenska är inte bara viktigt för att kunna studera i Sverige, utan också en förutsättning för att ta del av svenskt kultur- och arbetsliv.

Kostnader

Det är gratis att studera på Löftadalens folkhögskola. Det du betalar för är mat, eventuell kurslitteratur, material och logi.  Kostnaden varierar beroende på vilken kurs du sökt samt om du är dagdeltagare eller internatdeltagare.

Vi arrangerar ibland studiebesök, studieresor eller till exempelvis teaterbesök där du betalar en del eller hela kostnaden själv. Kostnaden för kurslitteratur, kursmaterial samt studiebesök för dig som läser på allmän kurs kommer max att uppgå till 1500 kr för läsåret 19/20.

Kostnaderna för mat och logi kan du läsa om här.

Länkar

Se film om Allmän kurs (länk till YouTube).

Är du nyfiken på hur vi jobbar på Allmän kurs? Läs mer om vårt arbetssätt.

Läs mer om kursens olika fördjupningar och innehåll.

Studieomdöme och behörighetsintyg (på folkhogskola.nu).

Möt lärarna som undervisar på Allmän kurs.

Behörighet för att studera vidare (på folkhogskola.nu).

Senast ändrad: