Direkt till innehållet

Lärare Artist- och produktionslinjen

Lina Horner

Samordnare och huvudlärare för Artist- och produktionslinjen.

Lina jobbar som samordnare av Artist- och produktionslinjen där hon kommer undervisa i allt ifrån komposition, arrangering, improvisation och sång till det mesta som rör skivsläpp och konsertframträdanden. Lina är även sångpedagog på Singer/Songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola och lärare och mentor på Singer/songwriter fördjupning, där hon handleder deltagarna i deras inspelnings- och konsertprojekt.

Lina är frilansande sångerska och låtskrivare som driver eget skivbolag och har släppt tre album med egenkomponerad musik och ett album med tolkningar av andras musik. Hon skriver även musik för andra projekt, alltifrån indiepop-band i Schweiz till konstinstallationer i New Mexico, sjunger live i olika sammanhang och gästar som sångerska på andra artisters inspelningar.

Lina har tidigare arbetat som sångpedagog och musiklärare på bland annat Uddevalla gymnasieskola Sinclair, Performing Arts School och Hulebäcksgymnasiet samt egna sångskolan Röstrummet. Hon har suttit i styrelsen för föreningen Impra och sitter nu i styrelsen för Musikcentrum Väst.

Utbildning: Lina tog examen från lärarprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg 2006 och har sedan dess fortbildat sig inom Estill Voice Training och i försörjningsstrategi för artister. För närvarande fortbildar hon sig även inom konstnärligt ledarskap för kvinnliga scenkonstnärer.

 

 

John Lönnmyr

Lärare Artist- och produktionslinjen

John Lönnmyr är en frilansande keyboardist och arrangör. Han spelar allt från jazz till hårdrock och har en förkärlek för analoga synthar och Hammondorglar.

John har egen studio och skivbolag och har släppt två album med sin bluestrio Aunt Nancy.

Utbildning:  Ljungskile Folkhögskola och Högskolan för Scen och Musik.

Senast ändrad: