Direkt till innehållet

Bild- och konstlinjen 1-2 år

Vill du bredda eller fördjupa din kunskap om teckning, målning och form, i en inspirerade och kreativ miljö? Bild- och konstlinjen ger dig ett år med konstnärligt innehåll och möjlighet till fokus!

Tjej på bild- och konstlinjen målar ett porträtt i med utsikt över havet.

Om utbildningen

På Löftadalens folkhögskola får du möjligheten att undersöka din skapandeprocess i en ateljé med fantastisk utsikt över havet.

Bild- och konstlinjen är en ettårig grundläggande konstutbildning, där du använder ett undersökande arbetssätt för att utveckla och bredda din kunskap inom teckning, målning, skulptur och samtidskonst. Kursen är högskoleförberedande, men lämpar sig även för dig som vill ha ett sabbatsår med fördjupning inom konsten. Genom att undersöka skapandeprocessen med eftertanke och lekfullhet, får du en chans att utvecklas som konstnär.

Utbildningens innehåll

I utbildningen ingår allt från skisstekniker, färglära, bildkomposition, idébaserad konst till presentationsteknik. Under hela året återkommer arbetssätt som främjar din lust till olika material, och ger dig verktygen för ett skapande inom både det två-och tredimensionella spektrumet.

Samarbeten med andra estetiska linjer på skolan kan förekomma. Vi åker på olika studiebesök under året. Varje vår reser vi till en stad i Europa, då vi fördjupar oss i den konst och kultur vi möter där.

Bild- och konstlinjen, år 2

Du som redan går utbildningen och vill gå ett år till har möjlighet att göra det. Du arbetar då inom ramen för den undervisning vi har under året och anpassar den efter din högre kunskapsnivå inom varje område. Det här året kan vara både fördjupande och lägga till bredd till din utbildning.

Länkar

Bild- och konstlinjen på Instagram

Senast ändrad: