Direkt till innehållet

Bild- och konstlinjen 1-2 år

Vill du bredda din kunskap om teckning, målning och form, i en inspirerade och kreativ miljö? Bild- och konstlinjen ger dig ett år med konstnärligt innehåll och möjlighet till fokus!

Tjej på bild- och konstlinjen målar ett porträtt i med utsikt över havet.

Ansökan Bild- och konstlinjen

Ansökan är nu stängd. Nästa ansökningsperiod startar 1 mars 2020.

Om Bild- och konstlinjen

På Löftadalens folkhögskola får du möjligheten att undersöka din skapandeprocess i en ateljé med fantastisk utsikt över havet.

Bild- och konstlinjen är en ettårig grundläggande konstutbildning, där du använder ett undersökande arbetssätt för att utveckla och bredda din kunskap inom teckning, målning, skulptur och samtidskonst. Kursen är högskoleförberedande, men lämpar sig även för dig som vill ha ett sabbatsår med fördjupning inom konsten. Genom att undersöka skapandeprocessen med eftertanke och lekfullhet, får du en chans att utvecklas som konstnär.

Utbildningens innehåll

I utbildningen ingår allt från skisstekniker, färglära, bildkomposition, idébaserad konst till presentationsteknik. Under hela året återkommer arbetssätt som främjar din lust till olika material, och ger dig verktygen för ett skapande inom både det två-och tredimensionella spektret

Samarbeten med andra estetiska linjer på skolan kan förekomma. Vi åker på olika studiebesök under året. Varje vår reser vi till en stad i Europa, då vi fördjupar oss i den konst och kultur vi möter där.

Bild- och konstlinjen, år 2

Du som redan går utbildningen och vill gå ett år till har möjlighet att göra det. Du arbetar efter egna projektbeskrivningar, och fördjupar dina kunskaper inom de olika områden du själv vill.

Det här året passar för dig som kan jobba mer självständigt.

Länkar

Läs mer om Bild- och konstlinjens kursplan på en egen sida.

Kostnader och studieekonomi

Bild- och konstlinjen på Instagram

Senast ändrad: