Direkt till innehållet

Lärare Singer/Songwriterlinjen

Sofia Ekberg

Lärare Singer/Songwriterlinjen

Sofia frilansar som singer/songwriter i olika sammanhang, solo eller med trion My Quiet Companion. 2013 kom hennes debut EP All the Small Details och sedan dess har hon spelat kontinuerligt live på scener i Sverige, Irland, USA, Danmark och Grönland. My Quiet Companion släppte sitt första album 2015, och 2016 gör samma trio även projektet "Hungriga hjärtan : Springsteen på svenska", där Sofia står för en del av översättningarna.

Sofia har även en bakgrund som musikalartist och har jobbat på bl a Oscarsteatern (My Fair Lady) och Östgötateatern (Little Shop of Horrors, etc.) Före tiden på Löftadalen verkade Sofia på Nordiska folkhögskolan där hon skapade kursen "Skriv din sång ". Hon är också utbildad gymnasielärare i svenska och engelska.

På Löftadalen arrangerar Sofia återkommande kortkurser.

Utbildning: Sofia har lärarexamen från Göteborgs universitet, yrkesutbildning för musikalartister, Balettakademien Göteborg, The London Studio Centre (sång-, dans-  och teaterstudier) och är Certifierad röst/ljudterapeut (Soul Voice international)

E-post: sofia.ekberg@regionhalland.se

Webbplats: www.sofiaekberg.com och www.myquietcompanion.com

 

Lina Horner

Lärare Singer/Songwriterlinjen. Samordnare för Artist- och produktionslinjen.

 

Lina jobbar som sångpedagog på Singer/Songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola och som lärare och mentor på Singer/songwriter fördjupning, där hon handleder deltagarna i deras inspelnings- och konsertprojekt. Nu har hon startat den nya utbildningen Artist- och produktionslinjen som startar HT 2020.

Lina är frilansande sångerska och låtskrivare som driver eget skivbolag och har släppt tre album med egenkomponerad musik och ett album med tolkningar av andras musik. Hon skriver även musik för andra projekt, alltifrån indiepop-band i Schweiz till konstinstallationer i New Mexico, sjunger live och gästar  som sångerska på andra artisters inspelningar.

Lina har tidigare arbetat som sångpedagog och musiklärare på bland annat Uddevalla gymnasieskola Sinclair, Performing Arts School och Hulebäcksgymnasiet samt egna sångskolan Röstrummet. Hon har suttit i styrelsen för föreningen Impra och sitter nu i styrelsen för Musikcentrum Väst.

 

Utbildning: Lina tog examen från lärarprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg 2006 och har sedan dess fortbildat sig inom Estill Voice Training och i försörjningsstrategi för artister. För närvarande fortbildar hon sig även inom konstnärligt ledarskap för kvinnliga scenkonstnärer.

 

Anders Augustsson

Lärare Singer/Songwriterlinjen

Anders är lärare i gitarr och musikproduktion.

När han inte arbetar på Löftadalens folkhögskola frilansar han som musiker, producent och låtskrivare.

Ni kan ha sett eller hört honom i sammanhang som bl.a. Kultiration, Markandeya, Emrik Larsson, Little Dragon, REA och andra shower och även med egna projektet ”August Sun”​.

Utbildning:

Ljungskiles folkhögskola

Musikhögskolan i Göteborg

 

John Lönnmyr

Lärare Singer/Songwriterlinjen

John Lönnmyr är en frilansande keyboardist och arrangör. Han spelar allt från jazz till hårdrock och har en förkärlek för analoga synthar och Hammondorglar.

John har egen studio och skivbolag och har släppt två album med sin bluestrio Aunt Nancy.

Utbildning:  Ljungskile Folkhögskola och Högskolan för Scen och Musik.

 

Kristofer Göransson

Lärare på Singer/Songwriterlinjen, tjänstledig

Gitarrist, sångare, låtskrivare, producent och ljudtekniker (KG Productions GBG och studio Zen) som förra året släppte singlarna "När du är glad" och "Snackas Om Det" under artistnamnet Lars Kristofer. Han har bland annat medverkat i Morgonpasset P3's populära "Trubadurväckningar".

Utbildning: Högskolan för Scen och Musik och Fridhems folkhögskola.

Senast ändrad: