Direkt till innehållet

På gång

Här kan du läsa lite om olika internationella utbyten som pågår eller planeras.

På gång hösten 2019

Under augusti är en grupp på 4 elever från djurinriktningen på praktik i Bosnien, en del i vårt fortlöpande samarbete med universitet för veterinärmedicin i Sarajevo.

Vårt utbyte med Island fortsätter i höst. Emilia Richardsson, Alice Modelius och Julia Bengtsson gör praktik på varsin isländsk gård under vecka 37, 38 och 39.

Ronja Petersson i årskurs 3 Trädgård åker till vår engelska vänskola Easton and Otley College i höst. En vuxen trädgårdselev från England kommer hit som en del i utbytet.

På gång våren 2019

Under våren fortlöper praktik i Sarajevo med att en grupp på 4 elever åker ner till Bosnien i slutet av mars.

Vårt utbyte med Island fortsätter och i början av april kommer 3 isländska elever och en lärare till oss. Eleverna kommer att ha två veckors APL på olika gårdar och läraren kommer att besöka vår skola samt bland annat besöka lantbruksuniversitetet i Alnarp.

Det blir även en resa till Auschwitz.

29 maj åker samtliga trädgårdstreor till Estland, där ett lag från Munkagårdsgymnasiet kommer att tävla i Hortolympics. Laget är representanter för både skolan och Sverige.

Fjärdeplats i Hortolympics och sjätteplats i Agrolympics

Munkagårdsgymnasiet representerade Sverige vid det allra första Hortolympics som gick av stapeln i Estland i slutet av maj 2019 och det slutade med en fin fjärdeplats. Denna trädgårdstävling liknar lantbrukets Agrolympics, med 20 olika deltävlingar under två dagar. Av resultatet i de olika grenarna kan utläsas att Munkagårds elever till exempel är bäst i Europa på att klippa gräs och bygga insektshotell. En mycket stark insats av laget bestående av elever i årskurs 3 Trädgård och hela klassen var förstås med i Estland för att heja fram laget!

Sverige kom på en fin 6:e plats av 16 lag i Agrolympics 2019, som hölls i Polen 1-2 juni. Precis som förra året representerades Sverige av ett lag bestående av Rasmus och John från Munkagårdsgymnasiet tillsammans med Malin och Filip från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. Ett vägvinnande samarbete. Några av de grenar som gick allra bäst för det svenska laget vid årets tävlingar i Polen var däckbyte, backa med vagn, byta knivar på slåtterbalk samt att montera vattenkoppar efter schema. Stort grattis till en gedigen insats!

 

Senast ändrad: