Direkt till innehållet

På gång

Här kan du läsa lite om olika internationella utbyten som pågår eller planeras.

På gång våren 2020

Inom ramen för utbytesprojektet med Island kommer isländska elever till oss i vår, preliminärt före påsk.

Lantbruksprojektet ASAP, där Munkagårdsgymnasiet deltar, har sin nästa workshop i Tjeckien i vår. Projektet startade med en workshop i Norwich, England, hösten 2019.

På gång hösten 2019

Under augusti är en grupp på 4 elever från djurinriktningen på praktik i Bosnien, en del i vårt fortlöpande samarbete med universitet för veterinärmedicin i Sarajevo.

Vårt utbyte med Island fortsätter i höst. Emilia Richardsson, Alice Modelius och Julia Bengtsson gör praktik på varsin isländsk gård under vecka 37, 38 och 39.

Ronja Petersson i årskurs 3 Trädgård åker till vår engelska vänskola Easton and Otley College i höst. En vuxen trädgårdselev från England kommer hit som en del i utbytet.

På gång våren 2019

Under våren fortlöper praktik i Sarajevo med att en grupp på 4 elever åker ner till Bosnien i slutet av mars.

Vårt utbyte med Island fortsätter och i början av april kommer 3 isländska elever och en lärare till oss. Eleverna kommer att ha två veckors APL på olika gårdar och läraren kommer att besöka vår skola samt bland annat besöka lantbruksuniversitetet i Alnarp.

Det blir även en resa till Auschwitz.

29 maj åker samtliga trädgårdstreor till Estland, där ett lag från Munkagårdsgymnasiet kommer att tävla i Hortolympics. Laget är representanter för både skolan och Sverige.

Fjärdeplats i Hortolympics och sjätteplats i Agrolympics

Munkagårdsgymnasiet representerade Sverige vid det allra första Hortolympics som gick av stapeln i Estland i slutet av maj 2019 och det slutade med en fin fjärdeplats. Denna trädgårdstävling liknar lantbrukets Agrolympics, med 20 olika deltävlingar under två dagar. Av resultatet i de olika grenarna kan utläsas att Munkagårds elever till exempel är bäst i Europa på att klippa gräs och bygga insektshotell. En mycket stark insats av laget bestående av elever i årskurs 3 Trädgård och hela klassen var förstås med i Estland för att heja fram laget!

Sverige kom på en fin 6:e plats av 16 lag i Agrolympics 2019, som hölls i Polen 1-2 juni. Precis som förra året representerades Sverige av ett lag bestående av Rasmus och John från Munkagårdsgymnasiet tillsammans med Malin och Filip från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. Ett vägvinnande samarbete. Några av de grenar som gick allra bäst för det svenska laget vid årets tävlingar i Polen var däckbyte, backa med vagn, byta knivar på slåtterbalk samt att montera vattenkoppar efter schema. Stort grattis till en gedigen insats!

 

Senast ändrad: