Direkt till innehållet

Om Munkagårdsgymnasiet

Munkagårdsgymnasiet är en mindre gymnasieskola med cirka 300 elever, vilket skapar en familjär och trivsam stämning. I det lilla formatet finns möjligheten för våra duktiga pedagoger att se individen och lära känna varje elev.

Flygbild över Munkagårdsgymnasiet

Att gå på Munkagårdsgymnasiet

Hos oss kan du förena praktik och teori på bästa sätt. Du lär dig ett yrke, men självklart kan du också läsa till kurser som ger grundläggande högskolebehörighet. Du kan även få möjlighet att göra praktik utomlands.

Skolmaten tillagas i vårt eget kök, till största del med närproducerade och egentillverkade råvaror. Både eleverna och personalen ger maten högsta betyg.

Till skolan har vi också ett internat där vi erbjuder boende måndag-fredag för elever som har en lång resväg. Att bo på internatet är nästan som att flytta hemifrån. Här får du lära dig att ta ett vuxenansvar, men personal finns där för att stödja och ge råd.

Öppet för allmänheten

Skolans artrika park med många härliga platser för avkoppling är fritt tillgänglig för besökare året om. Den som vill förkovra sig i växtkunskap har nytta av att skyltar med såväl svenska som latinska namn finns uppsatta vid träd, buskar och andra växter runt om på skolan. Här finns även lekplats, grillplats och ett utomhusgym byggt av våra elever. Det går också bra att titta på djuren utomhus som t.ex. fåglar, kaniner och wallabys.

Sedan 2017 anordnar vi den årliga Munkagårdsdagen i början av maj. Under denna populära besöksdag visar vi upp skolan och våra olika inriktningar för allmänheten. En rad lokala företag och organisationer inom den gröna näringen brukar också delta under dagen. Exempel på aktiviteter kan vara hunduppvisningar, motorsågsshow, kaninklappning, trädgårdsförsäljning och visning av maskiner. Kort sagt är det en dag för hela familjen och alla åldrar.

Senast ändrad: