Direkt till innehållet

Djur

Är du djurintresserad har vi utbildningen för dig! Här finns allt från hamstrar och hundar till reptiler och lamadjur. Alla som tar gymnasieexamen från Naturbruksprogrammet inriktning Djur får Europass Djur, som är ett internationellt gångbart intyg på din kompetens som djurskötare. Du har också möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet för att studera vidare på högskola eller universitet!

Papegoja på Munkagårdsgymnasiet.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Djur? Då är du välkommen till oss och prova på! Kontakta Katarina.Karlberg@regionhalland.se för mer information.

Utbildning

På Munkagårdsgymnasiets djurinriktning kommer du att lära dig massor om sällskapsdjur, djurparksdjur och lantbruksdjur. Skolan har fler än 150 olika djurarter och du kommer bland annat att arbeta med hundar, fiskar, reptiler, ormar, fåglar, kaniner, lamadjur och kor. Det är eleverna tillsammans med vår driftspersonal som sköter djuren.

Djursjukvård är en viktig del av utbildningen. När du arbetar som djurskötare eller djurvårdare är det du som har ansvaret för djurens dagliga skötsel. Det är då viktigt att du kan avgöra när något inte står rätt till.

Praktik

Förutom arbetet med skolans djur har samtliga elever minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) utanför skolan. Skolan ordnar din praktikplats och har kontakt med din handledare på praktikplatsen. Vissa veckor är förlagda till djurparker runt om i Sverige. Skolan samarbetar bland annat med Borås Djurpark, Skånes Djurpark och Nordens Ark. Andra exempel på praktikplatser är zoobutiker, hunddagis och veterinärkliniker. Du har också möjlighet att söka utlandspraktik. Skolan samarbetar till exempel med veterinärhögskolan i Sarajevo.

Möjligheter efter utbildningen

Väljer du Djurutbildningen hos oss på Munkagårdsgymnasiet kan du se fram emot en riktigt givande och varierad utbildning som ger dig värdefulla kunskaper inför ditt framtida yrke. Beroende på vilka kurser du väljer kan du få kompetens som djurvårdare, djurskötare, föreståndare för hunddagis och/eller hundinstruktör samt behörighet till fortsatta studier. Välkommen till Munkagårdsgymnasiet och en unik inblick bakom kulisserna i djurens spännande liv.

Skräddarsy din utbildning

Du har stora möjligheter att kombinera kurser till en utbildning som passar dig, med eller utan högskolebehörighet. Vi erbjuder fördjupande kurser inom:

  • Djursjukvård
  • Hundkunskap
  • Djurpark och zoohandel

Lärare

Bland lärarna på djurinriktningen finns utbildad biolog, veterinär, djurvårdare, av Svenska Brukshundklubben certifierad lärare och instruktör. Flertalet lärare har genomgått utbildningar i Svenska Kennelklubbens regi. De har erfarenhet av arbete på veterinärklinik, i djurpark och/eller i zoohandel - flera är dessutom aktiva tävlingsförare i olika hundsporter.

Följ Munkagårdsgymnasiet Djur på sociala medier

Munkagårdsgymnasiet Djur på Facebook

Munkagårdsgymnasiet på Instagram

Senast ändrad: