Direkt till innehållet

Djursjukvård

Alla djurelever läser kursen djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1. Här lär du dig bl.a. om djursjukdomar och förebyggande åtgärder. Om du väljer att även läsa fördjupningskursen som omfattar 200 poäng, så lär du dig allt du behöver veta för att kunna arbeta som djurvårdare, t.ex. om olika behandlingsmetoder, farmakologi och veterinärmedicinsk utrustning.

Skadad katt blir omplåstrad av deltagare på djursjukvård Munkagårdsgymnasiet.

Skolan erbjuder även möjligheten att läsa en kurs i läkemedelshantering för att få ett intyg, så kallad D9. Kursen ger dig utökad behörighet som djurvårdare vilket innebär att du får fler arbetsuppgifter och utökat ansvar om du arbetar på en veterinärklinik. Denna behörighet gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden direkt efter avslutade gymnasiestudier.

Under studietiden gör vi en resa och besöker olika vidareutbildningar inom djur; BYS/Biologiska Yrkeshögskolan i Skara där man bl.a. kan läsa till agrotekniker eller djurvårdare på utökad nivå och till SLU/Statens Lantbruksuniversitet i Uppsala där man bl.a. utbildar veterinärer och djursjukskötare.

Du kan komplettera din djurvårdarutbildning med våra kurser i hundkunskap eller sällskapsdjur/lantbruksdjur.

Senast ändrad: