Direkt till innehållet

Skog

Munkagårdsgymnasiet erbjuder en gedigen utbildning i modernt skogsbruk avseende skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljö. Du blir en kompetent skogsbrukare och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i skogarna runtomkring.

Skogsmaskin på skogsutbildningen Munkagårdsgymnasiet.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Skog? Då är du välkommen till oss och prova på!  För mer information kontakta Jonas.L.Andersson@regionhalland.se tel. 072-08 55 232.

Utbildning

Skolan har en modern maskinpark och eftersträvar att ha den senaste tekniken. Vi är stolta över att kunna erbjuda en av få miljö- och kvalitetscertifierade (PEFC) utbildningar. Under utbildningen har du möjlighet att ta de kunskapsbevis som krävs för anställning i skogsbranschen. Den praktiska undervisningen bedriver vi i nära samarbete med skogsbolagen och deras entreprenörer. På så vis kan vi erbjuda många maskintimmar i "riktiga" arbetsförhållanden.

Praktik

Under dina tre år på Munkagårdsgymnasiet har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) utanför skolan. Skolan ordnar din praktikplats och har kontakt med din handledare på praktikplatsen. Det kan även finnas möjlighet att göra praktik utomlands.

Möjligheter efter utbildningen

Exempel på yrkesutgångar är arbete som skördar- eller skotarförare eller som skogsvårdare. Du tränas i att lösa problem och får kunskap om hur du driver eget företag. Utbildningen ger också möjlighet till vidareutbildning på Yrkeshögskola eller Skogsmästarutbildning och efter detta arbete som avverkningsledare, inköpare etc.

Kontakt

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta:

Jonas Andersson, tel. 072-08 55 232, Jonas.L.Andersson@regionhalland.se

Följ Munkagårdsgymnasiet Skog på sociala medier

Munkagårdsgymnasiet Skog på Facebook

Munkagårdsgymnasiet på Instagram

Skogsarbetare i motljus Munkagårdsgymnasiet.

Skogsarbetare sågar grenar på en fälld gran

Senast ändrad: