Direkt till innehållet

Yrkesutbildning – Trädgårdsanläggning och grönyteskötsel

Utbildningens huvudman är Vuxenutbildningen i Varbergs kommun, vi på Munkagård är anordnare. Frågor om ansökning mm skickas till Vuxenutbildningens kontakt. Frågor om utbildningens upplägg, innehåll, studieform mm skickar du till Munkagård.

Personer på yrkesutbildning trädgårdsanläggning på Munkagårdsgymnasiet lägger sten.

Nästa planerade start är 19 augusti 2019.

Ansökningsperiod: 29 april till 31 maj

Som trädgårdsanläggare och skötselarbetare arbetar du med anläggning och skötsel av vår utemiljö. Du jobbar utomhus i alla vädertyper och blir skicklig med att anlägga grönytemiljöer. Du lär dig även att tänka kostnadseffektivt.

Den varma årstiden är då det mesta händer i trädgårdsbranschen. Du anlägger och sköter såväl offentliga miljöer som den lilla radhusträdgården. Du har en helhetssyn och förståelse för vilka skötselåtgärder du ska använda dig av beroende på uppdragets karaktär. Du lär dig många olika växter och förväntas kunna använda dem på för växten rätt växtplats.

Arbetsuppgifterna är varierande beroende på vilken inriktning du kommer att arbeta inom. Du kan komma att arbeta i framtiden inom park, kyrka, bostad, anläggningsföretag samt eventuellt som egen företagare.

I utbildningen ingår det praktik på arbetsplatser. Du ska vara beredd på att du kanske måste söka praktikplats utanför Varbergs Kommun.

Du som tillhör Varbergs Kommun går in på www.studera.varberg.se. Du ansöker till utbildningen genom webbansökan, länken hittar du på Vuxenutbildningens hemsida.

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Varberg ska ansökan göras via Vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. På www.studera.varberg.se finns en ansökningsblankett du kan använda.

Läs om utbildningen på Vuxenutbildningen i Varberg

Kontakt Vuxenutbildningen:

Christer Allestad

Vuxenutbildningen i Varberg

www.studera.varberg.se

Telefon 0340-69 74 50

E-post: christer.allestad@varberg.se

Det går också bra att kontakta Studie- och karriärcentrum, vy@varberg.se

Kontakt Munkagårdsgymnasiet:

Bo Andersson

Utbildningsledare

Mobil: 072-211 96 70

E-post: Bo.a.andersson@regionhalland.se

Dokument

Studieplan Yrkesutbildning - Trädgårdsanläggning och grönyteskötsel (öppnas som pdf)

Upplägg under året (öppnas som pdf)

Likabehandlingsplan (öppnas som pdf)

Senast ändrad: