Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Vårdcentralen Halland

När du blir sjuk, skadar dig eller behöver råd om din hälsa är du välkommen till någon av våra 24 vårdcentraler runt om i Halland. Vi hjälper dig på plats hos oss eller via chatten.

Aktuella evenemang

Platta stenar staplade på varandra

Mindfulness på lunchen

13 juni klockan 12–12.30
Vårdcentralen Västra Vall
Platta stenar staplade på varandra

Mindfulness på lunchen

20 juni klockan 12–12.30
Vårdcentralen Västra Vall
Illustration av två händer som håller i varandra.

Äldremottagning

Våra äldremottagningar vänder sig till dig som är 75 år eller äldre och har ett flertal hälsobesvär. Vi hjälper dig att hitta rätt vård och behandling.

Är du en av våra nya läkare?

Vårdcentralen Halland söker specialister i allmänmedicin som vill vara med och forma framtidens vård. Vi vill ha med dig i vår fortsatta utveckling av en god och nära vård!

KBT på nätet

Problem med ångest eller stress? KBT, kognitivt beteendeterapi, hjälper dig att göra viktiga förändringar för att må bättre. Gör en intresseanmälan här!

Blond flicka ler mot en blond kvinna i blå vårdkläder.

Kvälls- och helgmottagning

När vårdcentralerna stänger för dagen tar kvälls- och helgmottagningen vid. Vi finns tillgängliga centralt placerade i varje halländsk kommun.

Hälsosamtal 40-åringar

Du som är listad hos oss och fyller 40 år under 2024 kommer under året att få en inbjudan till ett hälsosamtal.

En vithårig man med skägg och glasögon bredvid en blond kvinna med glasögon, båda har vita vårdkläder.

Om oss

Hos oss är du alltid välkommen! Tillsammans hjälper vi dig till ett friskare liv genom hela livet. Vi vill finnas nära dig där du är, och finns därför på 24 platser i hela Halland. Du kan dessutom få vård och hjälp via chatten oavsett vart du befinner dig. Vi har allt från BVC, läkarmotttagning, sköterskemottagning rehab, provtagning, psykologer till äldremottagning hos oss.

Vårt utbud

På våra vårdcentraler arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans för att hjälpa dig med de vanligaste sjukdomar, kroniska åkommor, psykisk ohälsa och olika skador. Här kan du läsa mer om vad du kan få hjälp med hos oss.

Illustration av en ekorre.

Barnhälsovård

På Barnavårdscentralen (BVC) välkomnar vi familjer med barn i åldrarna 0–6 år. Tillsammans med dig ser vi till att ditt barn får den hälsovård som behövs för att utvecklas, växa och må bra.

Illustration av en person som tränar.

Rehabilitering

Hos oss finns flera yrkesgrupper som undersöker, bedömer och behandlar smärta, skador och stelhet i kroppens olika delar.

Illustration av en läkare i vit rock.

Distriktsläkare

Våra distriktsläkare är specialister i allmänmedicin. De har en bred kompetens för att utreda och behandla de vanligaste sjukdomarna i alla åldersgrupper.

Illustration av ett stetoskop.

Distriktssköterska/ sjuksköterska

Våra distriktssköterskor är specialistutbildade sjuksköterskor som hjälper dig med bland annat sårvård, vaccinationer och rådgivning.

Illustration av en hjärna

Hjälp med psykisk ohälsa

Våra psykologer och kuratorer hjälper dig att bearbeta och behandla ångest, nedstämdhet, stress eller annan psykisk ohälsa.

Illustration av två händer som håller ett hjärta.

Äldremottagning

Äldremottagningen vänder sig till dig som är 75 år eller äldre och har ett flertal hälsobesvär. Vi erbjuder råd och stöd i hälsofrågor och hjälper dig att hitta rätt vård och behandling utifrån dina behov.

Illustration av ett provrör.

Provtagning

På vårdcentralen tas och analyseras olika prover som behövs i samband med läkarbesök eller som uppföljning av din sjukdom.

Aktuellt just nu

Det finns inga fler nyheter att visa