Direkt till innehållet

Verksamhetschef Röntgen Halland

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Publicerad: 2020-09-14

Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att leda en klinik under stark utveckling, med hög teknisk standard och kvalificerad personal.

Om arbetsplatsen

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision Bästa livsplatsen verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Röntgen Halland ingår i område Medicinsk diagnostik Halland. Vi har verksamhet vid sjukhusen i Halmstad, Varberg, Kungsbacka och Falkenberg, samt vid vårdcentralen i Hylte.

Röntgen Halland är en mångprofessionell verksamhet med stor samlad kompetens. Hela verksamheten genomsyras av hög medicinsk och teknisk kvalitet och du kommer att leda en kvalitetsorganisation med uppgift att säkerställa att granskande myndigheters krav tillgodoses.

Precis som dina medarbetare har du patienterna i fokus och i samråd med regionens vårdgivare utvecklar ni den service som motsvarar behoven.

Om uppdraget

Verksamhetschefen ansvarar för att klinikens mål och aktiviteter som formuleras svarar upp mot hälso- och sjukvårdens behov av radiologi och att dessa följs upp på ett strukturerat sätt. Kliniken leds tillsammans med avdelningschefer, läkarchefer, biträdande avdelningschefer och biträdande verksamhetschef. Medarbetarna ingår ofta i subspecialiserade team med olika personalkategorier som ansvarar för specifika områden. Att leda verksamheten Röntgen Halland är ett samarbete med många, där du axlar ansvaret för helheten.

Totalt arbetar ca 220 medarbetare på Röntgen Halland. Du kommer att vara närmaste chef för stabsfunktionerna inom kliniken, dvs övriga chefer. I uppdraget som verksamhetschef är du direkt underställd områdeschefen inom Medicinsk diagnostik och du ingår i områdets ledningsgrupp. Som verksamhetschef ska du samverka med andra verksamheter såväl inom Medicinsk diagnostik som med verksamheter inom andra områden och förvaltningar. Du har tillgång till såväl ekonomistöd som HR-stöd från förvaltningen, och som verksamhetschef erbjuds du också kompetensutveckling via Region Hallands chefsprogram, andra utbildningar och möjlighet till mentor.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Din profil

Vi söker Dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi vill att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och av arbete i ledningsgrupp, gärna i en större organisation. Vidare önskar vi att du har erfarenhet av att leda chefer och att du har utbildning inom ledarskap.

I chefsuppdraget ingår att ansvara för verksamhetsutveckling och vi ser därför det som naturligt att du har erfarenhet av att arbeta med detta på övergripande nivå och att du har god förmåga att arbeta processorienterat.

Kompetens inom radiologi, alternativt närliggande bild- och funktionsmedicinsk specialitet, värderas högt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom radiologi. Erfarenhet av arbete inom forskning och utbildning är meriterande.

Du är som person och ledare utvecklingsorienterad, samarbetsinriktad, lyhörd, har god förmåga till helhetssyn och har en hög integritet. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och god förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang, som ett led i att nå verksamhetens mål. Du agerar strategiskt på individ- grupp och organisationsnivå och har förmågan att leda och utveckla verksamheten in i framtiden utifrån politiska beslut.

Uppdraget är mål-, kvalité- och produktionsinriktat och därför behöver du kunna skapa tydliga riktlinjer tillsammans med dina underställda chefer. God kommunikativ förmåga i tal och skrift är högt prioriterat. Vi kommer att lägga stort fokus på personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Intervjuer kommer att genomföras i Halmstad den 12/10 samt 13/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/641
Kontakt Mattias Bjarnegård, områdeschef, Tfn: 073-302 96 40 Cecilia Bengtsson, HR-partner, Tfn: 035-14 61 10
Facklig företrädare Fackliga kontakter: Annika Larsson, Vision, Pia Pålsson, Kommunal,
Malin Holmgren, Läkarförbundet samt , Sara Backeus-Nordkvist, Vårdförbundet
nås genom Region Hallands växel Tfn:, 035-13 48 00
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-30
Senast ändrad: