Direkt till innehållet

Måla med slöjd

Varje år bjuder Kultur i Halland – Slöjd in till fortbildning för dig som arbetar som pedagog eller slöjdlärare i Halland. I år är temat färg!

Som deltagare får du ta del av både en textil- och en träworkshop som knyts samman med färg, form och design! Vi börjar dagen gemensamt med ett inspirationsföredrag med Anna Melkersson, och fortsätter sedan med två workshoppar tillsammans med Marie Lundin och Daniel Berhe. Förutom inspiration och kanske ny kunskap finns det tid för att träffa dina kollegor och förhoppningsvis trevliga samtal.

Vi bjuder på kaffe och fika under dagen. Lunch står du för själv, och vi rekommenderar lunch som kan ätas kall då det är begränsat med möjligheter för uppvärmning. Om vädret tillåter kommer vi sitta utomhus, så en picknickfilt kan göra lunchen ännu trevligare, ta gärna med om du har. För den badsugna finns också badplats på gångavstånd från lokalen.

Program

  • 8–8.30 Incheckning och kaffe och liten smörgås
  • 8.30–9.30 Intro med gemensamt föredrag med Anna Melkersson:
  • 9.30–12 Workshop 1
  • 12–13 Lunch
  • 13–15.30 Workshop 2
  • 15.30–16.00 Avslutning med reflektioner och fika

Föredrag: Att hitta sitt flow, därför är lekandet viktigare än resultatet med Anna Melkersson

Anna Melkersson är utbildad produktdesigner på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Hon har varit skodesigner i London, drivit en filmaffär och varit med och startat företaget Knätofs. Numera är hon bild- och slöjdlärare och jobbar på grundskola och anpassad grundskola med bildundervisning. Anna kommer att prata om färg och form. Om vikten av att hitta sitt flow, att skapa utrymme för kreativitet och lek, där processen är viktigare än slutmålet. Dessutom kommer hon, en gång för alla, att reda ut vad som är snyggt.

Workshop: Trätatuering med Daniel Berhe

Daniel är träslöjdaren från Umeå som fann skedkniven när han bodde i skogarna i Portugal 2018. Sedan dess har han fortsatt undersöka olika verktyg och har skapat framför allt föremål för köket. Han upptäckte Kolrosingen via Instagram och var tvungen att prova på och föll såklart även för denna uråldriga teknik. Kolrosing är en flertusenårig teknik som går ut på att mönster ristas in i trä, eller ben, för att sedan fyllas i med kol, bark eller kaffe. Tekniken har sina rötter i Skandinavien och vanlig inom den samiska slöjden, duodji.

Workshop: Väv en sittdyna med Mimmi Lundin

Marie Lundin, eller Mimmi som hon brukar kallas, är i grunden förskolelärare och har arbetat många år med barn i förskolan. 2017 tog hon steget att satsa på sin vävning och väver sedan dess bland annat mattor med återbrukat material som hon skräddarsyr åt kunderna. Under Mimmis ledning kommer du gå från start till mål och göra en sittdyna av återbrukat material, utan att använda en vävstol. Ett perfekt projekt att ta med sig till skolan och dessutom få användning för allt spillmaterial som blir i en slöjdsal.

Anmälan är öppen 13 maj–3 juni

Anmäl dig genom att fylla i vårt formulär

Ta dig till Simlångsdalen

Fortbildningen håller till på Gamla stationshuset i Simlångsdalen. Hit tar du dig enklast med bil och då är adressen: Trehörningsvägen 27, 310 38 Simlångsdalen.

För dig som helst åker kollektivt är det busslinjerna 318 och 145 som går från Halmstad resecentrum, gå av vid hållplats Simlångsdalen Ljungblomman eller Simlångsdalen (ca 500 m promenad till Gamla stationshuset). Nya tidtabeller för kollektivtrafiken gäller från den 16/6. Kolla din resa i Hallandstrafikens app.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att ta kontakt med Emma Andersson, utvecklare slöjd och konsthantverk för barn och unga, e-post: emma.c.andersson@regionhalland.se eller telefon 073-341 32 34.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Slöjd och Konsthantverk

Tid: 17 juni klockan 8–16

Plats:

Simlångsdalen, öster om Halmstad.

Sista anmälningsdag: 2024-06-03

Målgrupp: För dig som arbetar som pedagog eller slöjdlärare i Halland.

Entré:

Kostnadsfritt. Anmäl dig här 13 maj–3 juni.