Direkt till innehållet

Alla får åka med (3–5 år, familj)

En härlig föreställning för de allra minsta, fritt efter Anna-Clara Tidholms älskade barnbok med mycket sång och musik av Jörgen Aggeklint och Ulf Eriksson.

En liten flicka kör i sin blå lastbil. Hon tar med sig många passagerare; en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle. Tillsammans far de hem till flickans hus och har saftkalas. Föreställningen ”Alla får åka med” bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta. En föreställning om inkludering, gemenskap och mångfald och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. Att vara olika är bra!

Ett utmärkt tillfälle att jobba konstnärligt och kreativt i verksamheten. Föreställningen är flexibel och spelar inomhus på ett frimärke som är 4×4 m.

Fint inspirerande pedagogmaterial att ladda hem.

Röster om:

”Barnteater när det är som bäst! …Regin av Roger Westberg är lyhörd och väldigt ömsint gjord, man känner sig alldeles varm efter denna upplevelse, kanske är världen god ändå? ” – Malou Holm, Kultursamordnare Birkagården

”Har på närmare trettio år nog aldrig varit med om att alla barn fångats och varit så med i en föreställning. Bland annat minnet av lilla O som fick feeling, sittdansade och la in en tut-tut i sången. Alla får åka med kommer jag bära med mig. Det var som att inte bara tomten, grisen, pojken, hunden och nallen fick plats med den lilla flickan i den blå lastbilen, vi fick verkligen alla plats.” – Ann Skagerling, bibliotekarie, Kronoteket, Karlstad

Se trailer för Alla får åka med på Vimeo

Artist/grupp/kulturskapare: Boulevardteatern

Medverkande: Cajsa Tornfors och Rebecka Carlsson.

Regi och dramatisering: Roger Westberg

Scenografi, kostym och dockor: Lisa Björkström

Musik och sångtexter: Jörgen Aggeklint (Ulf Eriksson ”Tomtereggae”).

Fotograf: Martin Skoog

Kontaktperson för bokning

Jörgen Aggeklint, mejl: jorgen@boulevardteatern.se, telefon 0738-98 79 39

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 20 600 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 9 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 50 barn plus personal.

Längd: Cirka 30 minuter.

Lokal: Föreställningen är flexibel och spelar inomhus, scenyta 4x4 m, 2,6 m i takhöjd. Vi medtar allt vi behöver, scenografi, eget ljud och ljus, samt ett antal sittkuddar till publiken.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025

Typ: Teater