Direkt till innehållet

Att göra en eld (7–9 år)

Världens tråkigaste kväll med gammelmormor förvandlas till ett hisnande äventyr där gammelmormor och Liam måste samarbeta och lära av varandra.

Vilken skräck! Att som 9-åring tvingas tillbringa en hel kväll på äldreboendet med mormors mamma som barnvakt. På en plats där absolut inget barnanpassat finns att göra. Där allt skriker gammalt och luktar kålpudding. Vad ska en liten pojke och en gammal tant som knappt känner igen varandra och som inte har ett enda gemensamt intresse sysselsätta sig med? Klockan tickar långsamt, de gamla möblerna knarrar. Inte ens favoritdatorspelet känns kul. Speciellt inte när gammelmormor hela tiden lägger sig i, ifrågasätter och försöker göra sig lustig. Så plötsligt förändras allt. Datorspelet får liv. Taket blir stjärnhimmel, rummet dunkel vildmark och vårdbiträdet en ”brains-törstande” zombie. De båda kastas in i ett vindlande äventyr, helt utlämnade till varandra…

Att göra en eld är en nyskriven pjäs av den hyllade och flerfaldigt prisbelönade dramatikern Anders Duus. Det är ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensammaberöringspunkter och att mötas över generationsgränser. Det är en humoristisk, ömsint, spännande och ibland lite läskig föreställning berättad med mycket värme. Tematiken ges extra aktualitet i skuggan av pandemiårens krav på isolering och besöksförbud. Här väcks också frågor om ett samhälle som kanske behöver ställa om. Där det börjar bli viktigt att återbruka, läka och reparera. Där det inte längre går att bara slita, slänga och konsumera. Där kunskaper som gått förlorade, men som fortfarande finns i minnet hos de allra äldsta, efterfrågas på nytt.

Se ett utdrag ur Att göra en eld på YouTube

Artist/grupp/kulturskapare: Teater De Vill
Medverkande: Maria Grudemo El Hayek, Carl-Kenny Olsson och Margaretha Björkman.
Fotograf: Bengt Wanselius

Kontaktperson för bokning

Malin Tell, tel. 070 777 34 48, e-post: malin@teaterdevill.com

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 19 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 11 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 75 personer inkl. personal

Längd: 45 minuter

Lokal: Spelyta: 6x6 m Takhöjd: 3 m. Gärna mörkläggning. Teater De Vill har med eget ljus och ljud och allt annat de behöver.

Turnéperiod: Läsåret 2023–2024

Typ: Teater